Oneşti: Invitaţie la hramul liceului, al sanctuarului şi al Custodiei „Fericitul Ieremia”

Iubiți cinstitori ai Fericitului Ieremia,
Pace și Bine în Cristos cel înviat!

În acest an binecuvântat, sărbătoarea liturgică a fericitului Ieremia este înfrumuseţată de vestea venirii în ţara noastră a urmaşului sfântului Petru, papa Francisc, la douăzeci de ani de la vizita sfântului Ioan Paul al II-lea, cel care l-a ridicat pe fericitul nostru la cinstea altarelor, deschizând astfel calea spre sfinţenie şi spre cinstea altarelor pentru mulţi dintre fiii bisericii noastre locale din Moldova şi din „Grădina Maicii Domnului” – România.

Ziua hramului va fi pregătită, ca de obicei, de o novenă şi un triduum solemn, după cum urmează:

Luni, 29 aprilie, începutul novenei, la sfintele Liturghii de la orele 7.30 şi 18.30 vom medita împreună cu privire la virtuţile prin care s-a distins confratele nostru, Ieremia şi ne vom ruga lui Dumnezeu să ne ajute să le trăim şi noi în viaţa noastră de zi cu zi;

Zilele de 5, 6 şi 7 mai vor avea caracter de triduum solemn şi vor avea ca temă de meditaţie: Fericitul Ieremia, un tânăr printre tinerii veacului său şi un posibil model pentru tinerii de azi. Cuvântul de învăţătură la sfânta Liturghie de la ora 18.30 va fi ţinut de către fr. Paul Daniel Coman, OFMCap.

Miercuri, 8 mai, ziua hramului:

Ora 10.30Sfânta Liturghie a hramului va fi prezidată de către PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, alături de care vor concelebra fraţii capucini şi ceilalţi preoţi care se vor alătura bucuriei noastre şi a tuturor cinstitorilor fericitului Ieremia.

Ora 18.30Sfânta Liturghie de mulţumire, prezidată de fratele custode, Lucian Iosif Dumea, alături de care vor concelebra preoţii capucini de la Sanctuar.

NB. Fraţii capucini vor fi la dispoziţia credincioşilor pentru spovezi şi colocvii spirituale, atât la sfintele Liturghii din timpul novenei de pregătire, cât şi din ziua hramului.

Vă aşteptăm cu drag la sărbătoarea patronului nostru spiritual!

Fr. Flavian Gondoş,
rectorul sanctuarului
şi confraţii capucini

*

Sanctuarul diecezan „Fericitul Ieremia” Oneşti
Str. Belvedere, 7, 601091-Oneşti, BC
tel. 0234321100; 0723857927
e-mail: rectorsanctuaronesti@gmail.com

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.