Triduum Solemn de pregătire la Sărbătoarea Aniversării a 30 de ani de la beatificarea fericitului Ieremia (ziua a III-a)

Fericitul Ieremia şi Familia

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În cea de-a treia zi a Triduumului Solemn de pregătire la Sărbătoarea Aniversării a 30 de ani de la Beatificarea Fericitului Ieremia, în ajunul acestei sărbători (29 X 2013), sfânta Liturghie a fost prezidată de pr. Eugen Giurgică O.F.M. Cap, guardian al fraternităţii din Sighet.

Predica ţinută de pr. Albert Goşman a avut ca punct central familia. În acest sens, în prima parte a fost prezentată grija pe care fratele Ieremia o avea faţă de familii; totodată, părintele predicator a amintit şi despre ambientul familial în care s-a născut şi a fost educat fericitul Ieremia. 

Într-adevăr, mărturia de credinţă insuflată de mama Margareta şi de tatăl Stoica Costist şi-au lăsat amprenta asupra Fericitului valah. De altfel, după ani, fratele capucin îşi amintea cu lacrimi în ochi de mama sa, pe care a văzut-o intrând în Paradis. 

După sfânta Liturghie, la ora 21:00 a avut loc o veghe de rugăciune condusă de pr. Lucian Dumea, având ca temă centrală familia, imagine a Sfintei Treimi. La acest moment au participat atât fraţii capucini veniţi din diferite zone ale ţării, cât şi credincioşi din oraş, cinstitori ai fericitului Ieremia.

Fr. Iulian Ghiurca, O.F.M. Cap.


Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.