Târgu-Lăpuş: Sfinţirea Mănăstirii „Sfinţii Îngeri Păzitori” a fraţilor capucini şi deschiderea Anului Credinţei în Parohia „Buna Vestire”

Sfinţirea Mănăstirii „Sfinţii Îngeri Păzitori” a Fraţilor Minori Capucini şi deschiderea „Anului Credinţei” în Parohia „Buna Vestire” din Târgu Lăpuş

În dimineaţa zilei de duminică, 14 octombrie 2012, Preasfinţitul Florentin Crihălmeanu, eparhul de Cluj-Gherla, în prezenţa confraţilor capucini veniţi de la Oneşti, Roman şi Sighetu Marmaţiei, a Părintelui Custode, fr. Leon Budău, a unor preoţi din împrejurimi şi a oaspeţilor veniţi de la Roman, Sighet şi Cluj, a sfinţit Mănăstirea „Sfinţii Îngeri Păzitori” (str. Crişan nr. 3, Tg. Lăpuş). În cuvântul său de îndrumare de la sfârşitul ritului, Preasfinţia Sa, după ce le-a mulţumit vieţuitorilor mănăstirii şi fraţilor capucini pentru disponibilitatea de a veni să-şi desfăşoare apostolatul la Tg. Lăpuş, i-a îndemnat să fie adevărate exemple de credinţă pentru credincioşi şi modele viabile pentru tânăra generaţie.

A urmat apoi procesiunea pe străzile oraşului până la Biserica parohială, de la a cărei sfinţire s-a împlinit un an.

Sfânta şi dumnezeiasca Liturghie, la care au participat credincioşii Parohiei şi numeroşi oaspeţi, printre care s-au numărat şi autorităţile civile, a început prin întonarea imnului arhieresc de primire: „Pe Stăpânul şi Arhiereul nostru” şi a continuat într-o atmosferă de îndreptăţită sărbătoare. În cuvântul său de îndrumare, Preasfinţitul Florentin a dat citire scrisorii pastorale „Credinţa noastră este viaţa noastră”, dedicată deschiderii Anului Credinţei la nivel parohial, după ce pe 11 octombrie acesta s-a deschis oficial la nivel eparhial în catedrala „Schimbarea la Faţă” din Cluj. Reluând îndemnurile Sf. Părinte, Preasfinţia Sa i-a îndemnat pe credincioşi să devină exemple vii de credinţă mai ales în viaţa de familie, dar şi în societate, acolo unde îşi desfăşoară activitatea.

La sfârşitul sfintei şi dumnezeieştii Liturghii, Pr. Leon Budău i-a oferit în dar Preasfinţitului Florentin o relicvă cu moaştele Fericitului Ieremia Valahul, patronul spiritual al capucinilor români, iar episcopul i-a dăruit Custodelui o statuie a sf. Francisc din Assisi, Întemeietorul Familiei franciscane.

Sărbătoarea a continuat, conform tradiţiei, cu o agapă fraternă, la care cei prezenţi au gustat din bucatele pregătite de către doamnele din parohie.

Fr. Petre-Marian Ianoş, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.