Târgu Lăpuş: Calea Sfintei Cruci pe străzile oraşului

Crucii tale ne închinăm, Stăpâne!     

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În seara zilei de 26 aprilie, după Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de la ora 18.00, la Târgu Lăpuş (MM), unde există o comunitate capucină, s-a desfăşurat pentru prima dată, la iniţiativa părintelui Paroh, Silviu Hodiş, Calea Sfintei Cruci pe străzile urbei. 

Traseul i-a purtat pe credincioşii participanţi de-a lungul principalelor obiective ale localităţii: sediul poliţiei municipale, Biserica Reformată, sediul Primăriei, Biserica-soră Ortodoxă, Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, de unde a început acest pelerinaj-participare la suferinţele mântuitoare ale lui Isus Cristos.

Crucea, de o dimensiune impresionantă, a fost purtată pe umeri de fraţi şi tineri, ca un simbol al trăirii credinţei şi al implicării lor în viaţa socială a urbei.

De menţionat că la acest eveniment au participat şi fraţii din mănăstirea  capucină  „Sfântul Francisc” din Sighetu Marmaţiei (MM), împreună cu un grup de tineri, un gest de fraternitate şi colaborare demn de apreciat, pentru care le mulţumim şi le suntem recunoscători.   

Fr. Petre-Marian Ianoş, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.