Sighetu Marmaţiei: A cincea ediţie a Sărbătorii Voluntariatului

A cincea ediţie a Sărbătorii Voluntariatului

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Vremea bună a permis şi în acest an o desfăşurare cu succes a Sărbătorii Voluntariatului. Asociaţia ”Fraţii Minori Capucini” împreună cu voluntarii grupului ”Speranţa” au reuşit să umple Parcul ”Grădina Morii” din Sighetu Marmaţiei de sute de copii, care s-au bucurat de jocurile puse la dispoziţie.

Printre aceste jocuri s-au numărat darts, face painting, modelare de baloane, cursa cu saci, baschet, aruncare la ţintă, tenis de masă, precum şi multe altele. Bucuria copiilor a fost deplină. Îşi alergau părinţii peste tot ca să profite la maxim de ziua aceasta.

A cincea ediţie a Sărbătorii Voluntariatului a adunat în spirit frăţesc mai toate asociaţiile caritabile din oraş, reprezentanţi ai Caselor de Tip Familial (CTF) sau ai Centrelor de zi. Aleea principală din parc a ademenit la standurile asociaţiilor noi clienţi care doreau să achiziţioneze o bijuterie, o gentuţă, un tricou confecţionat de copiii din Casele de Tip Familial din Sighet. Gestul celor care nu plecau cu mâna goală reprezintă un act de solidaritate, banii fiind folosiţi de fiecare organizaţie în scop caritabil.

Mirosul de clătite sau aromele de îngheţată produse de Gelateria-Pizzeria ”Pinocchio” a Asociaţiei ”Fraţii Minori Capucini” nu i-au lăsat străini pe trecători. De peste tot apăreau copii pictaţi pe faţă, cu baloane colorate în mâini, cu cornete de îngheţată sau muşcând cu poftă dintr-o clătită uriaşă.

Spectacolul, care a durat mai bine de două ore, a ţinut publicul aproape de terenul de baschet, locul unde s-a derulat programul artistic al sărbătorii. Au participat copii şi tineri de la Grădniţa nr. 12, Şcoala Specială, Grădiniţa Lewey Klara, CTF AXA, Centrul de Primire în Regim de Urgenţă, CTF Bradului, CTF Ştefan cel Mare, tinerii din Grupul „Speranţa”, CTF Tompa, Emanuel şi Daniel Kovacs, participanţi la concursul ”Sighetenii au talent”, Asociaţia Clubul Sportiv ”Let’s dance”, tineri de la Colegiul Naţional ”Dragoş Vodă”.

În centrul ediţiei din acest an a stat figura Sfântului Ioan Bosco, un sfânt italian, cel care a lăsat pentru eternitate un mesaj încărcat de învăţătură: ”Nu putem educa fără să iubim”.

Trăgând linie, putem spune că scopul acţiunii a fost atins. Dovadă este publicul numeros care ne-a urmărit întreg programul şi care a vizitat standurile asociaţiilor. Mă bucur că mulţi copii s-au simţit bine la Parcul ”Grădina Morii”, ne-am unit în spirit civic şi am încercat să transmitem puţin din valorile şi principiile voluntariatului. Sper că mesajul nostru, acela de a fi mai puţin egoişti, mai solidari, mai atenţi la nevoile celor din jur, a reuşit să atingă sufletele celor care au fost astăzi alături de noi.

Fr. Eugen Giurgică, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.