Săptămâna Franciscană: Rugăciunea franciscană (29 iulie)

Francisc, un OM devenit rugăciune

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În prima zi a “Săptămânii Franciscane”, aflată la prima ediţie, fr. Marian Mihai Huşanu ne-a lansat provocarea de a ne aminti de rugăciunea franciscană, pornind de la textul Francisc nu era atât un om care se ruga, dar un om devenit el însuşi rugăciune.

Această prezentare a început cu un pasaj din “Florilegiul Sfântului Francisc”, prin care s-a dorit să se evidenţieze cum se ruga Sfântul Francisc, atrăgând, prin exemplul său, şi pe alţii la rugăciune. 

După acest moment, fr. Marian a prezentat câteva pasaje luate din Constituţiile Ordinului nostru, din Scrierile Sfântului Francisc dar şi din anumite scrisori ale Ministrului general adresate fraţilor capucini, toate aceste pasaje făcând referinţă la rugăciunea franciscană.

În cursul după-amiezii am trăit un moment fratern de împărtăşire cu privire la tema acestei zile, moment în care fiecare s-a putut îmbogăţi din experienţa celorlalţi fraţi. Ideea predominantă a fost aceea a naturaleţii şi a simplităţii cu care Sfântul Francisc se aşeza în rugăciune înaintea lui Dumnezeu. Totodată, s-a insistat şi asupra faptului că, asemenea lui Francisc, fiecare urmaş al său este chemat să se angajeze pe acest drum zilnic de apropiere de Dumnezeu pentru a dobândi duhul rugăciunii.

Această zi s-a încheiat cu celebrarea Sfintei Liturghii, prezidată de părintele custode, Leon Budău, care a salutat iniţiativa acestei săptămâni de aprofundare a spiritualităţii franciscane şi ne-a îndemnat pe toţi la o urmare cât mai fidelă a Sfântului Francisc.

Fr. Eduard Laurenţiu Imbrea, O.F.M. Cap. 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.