Săptămâna Franciscană: Castitatea (30 iulie)

Cast pentru a fi liber şi liber pentru a fi cast!

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Am ales acest titlu pentru rândurile care urmează, deoarece reflectă plinătatea celei de-a doua zile a săptămânii franciscane pe care o trăim la Oneşti, zi în care l-am însoţit cu rugăciunea noastră pe fr. Lucian care a aniversat 8 ani de profesiune solemnă. Tema acestei zile a fost prezentată de fr. Leon Budău.

Castitatea este un dar al lui Dumnezeu care îi face liberi pe aceia care se lasă transformaţi de Duhul Sfânt. În acest mod, castitatea consacrată devine experienţă de bucurie şi libertate, după cum afirmă Constituţiile O.F.M. Cap.

Asistăm tot mai mult la o cultură a provizoriului, în care suntem încercaţi zilnic, şi ni se cere un răspuns continuu în alegerile noastre. Şi ce răspuns mai bun îi putem oferi lui Dumnezeu, cel care ne cheamă, decât răspunsul fidelităţii faţă de promisiunile făcute lui? 

Este adevărat că nu este uşor, dar, găsind un echilibru, asemenea sfântului Francisc, ne va conduce la adevărata bucurie şi libertate despre care le vorbea papa Francisc seminariştilor, novicilor şi novicelor în ziua de 6 iulie a.c.   

Plini de încredere şi optimism, ne rugăm lui Dumnezeu împreună cu fericitul Ioan Paul al II-lea: “Doamne, primeşte-mă aşa cum sunt, cu defectele mele, cu lipsurile mele, dar fă-mă să devin aşa cum doreşti tu!”

Fr. Maximilian Văcaru, O.F.M. Cap. 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.