Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Onești (18-25 ianuarie 2020)

PROGRAMUL CELEBRĂRILOR

Duminică 19 ianuarie
-ora 18,30 Sanctuarul Fericitul Ieremia Valahul: Sfânta Liturghie

Marți 21 Ianuarie
-ora 18,00 Parohia Sf. Petru și Paul: Sf. Liturghie

Miercuri 22 Ianuarie
-ora 19.00 Surorile lui Isus Răscumpărătorul: Celebrare pentru Reconciliere

 Joi 23 Ianuarie
-ora 18,00 Parohia Sf. Tereza: Sf. Liturghie

Sâmbătă 25 Ianuarie
-ora 19,00 Casa Ecumenică (Centrul de Spiritualitate): Celebrare Ecumenică cu prezența preoților din Onești, a credincioșilor și a grupului de rugăciune pentru unitatea Bisericii.

Tema de anul acesta se bazează pe un citat luat din cartea Faptele Apostolilor (Fap 28,2): “Ne-au arătat o bunăvoinţă neobişnuită”. Materialul şi rugăciunile au fost pregătite de Bisericile creştine din Malta şi Gozo. La 10 februarie 2019, aceştia au celebrat sărbătoarea Naufragiul Sfântului Paul, moment descris pe larg în ultimele capitole ale cărţii Faptele Apostolilor.

Paul împreună cu 276 de pasageri (centurion, soldaţi, marinari şi prizonieri) se îndreaptă pe o corabie spre Roma. Chiar dacă este prizonier, Dumnezeu lucrează prin intermediul lui. Aflaţi pe mare, ei sunt la voia valurilor şi a furtunii care se dezlănţuie. Paul se arată ca un factor de coeziune, de apropiere între toţi cei prezenţi. Este un om al credinţei, pe care o trăieşte şi pe care o insuflă şi altora. El îndeamnă la unitate, la împărţirea hranei şi la renunţarea la siguranţele omeneşti, fapt ce trezeşte curajul şi încrederea tuturor.

Naufragiind, toţi ajung pe insula Malta, unde sunt surprinşi de ospitalitatea locuitorilor oferită tuturor membrilor corabiei, fără nicio discriminare. Aceeaşi providenţă lucrează de data aceasta prin bunăvoinţa neobişnuită şi neaşteptată a unor străini. Fără a fi atenţi la diferenţe, ei oferă hrană şi căldură sufletească. De aici se desprinde o nouă concluzie: în faţa atâtor migranţi din zilele noastre, unitatea creştinilor transpare în atitudinea de bunăvoinţă şi primire nediferenţiată.

Ne însuşim rugăciunea Bisericilor din Malta pentru instaurarea unităţii creştine: “Doamne, noi îţi mulţumim pentru darul iubirii tale pline de compătimire! Te rugăm ca Bisericile noastre să fie mereu gata să primească darurile tale, unele de la altele! Dăruieşte-ne un spirit de generozitate faţă de toţi, pe măsură ce înaintăm împreună pe calea unităţii creştine! Amin”.

 “CA TOȚI SĂ FIE UNA”(In 17,21)

Album foto: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Onești (18-25 ianuarie 2020)

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.