Roman – Hramul Conventului “Sfântul Padre Pio” (23 septembrie 2014)

Sfinte Padre Pio, roagă-te pentru noi!

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Marţi, 23 septembrie, noi, fraţii capucini din Roman, am sărbătorit hramul conventului noatru din localitate, Sfântul Padre Pio. Liturghia de hram, precedată de rugăciunea Rozariului, a fost celebrată în biserica parohială „Isus, Bunul Pastor” la ora 18.00.

Au participat aproximativ douăzeci de preoţi, persoane consacrate din diferite congregaţii religioase, terţiari franciscani şi credincioşi din parohiile din localitate şi din împrejurimile Romanului. Ne-am bucurat mult că atât altarul, cât şi restul bisericii au fost pline.  

Celebrantul principal a fost Pr. Lucian Iosif Dumea, custodele fraţilor minori capucini din România, avându-i alături pe Pr. Francisc Fărcăşel, parohul bisericii „Isus, Bunul Pastor” şi pe Pr. Daniel Cosmin Constantin, secretarul custodiei fraţilor minori capucini.        

Predica a fost ţinută de Pr. Cosmin, care a subliniat faptul că atunci când privim la Padre Pio, trebuie să vedem nu numai partea măreaţă, extraordinară (extazele, stigmatele, bilocaţiile, citirea conştiinţelor etc), dar şi partea mică, obişnuită, caracterizată de umilinţă şi ascultare, pe care şi noi, oamenii obişnuiţi, putem şi suntem chemaţi de Domnul să o trăim zi de zi.        

Sfânta liturghie s-a încheiat cu binecuvântarea cu relicva Sfântului Padre Pio. Apoi, pentru a întregi bucuria sărbătorii, a urmat la conventul nostru o agapă frăţească.           

Mulţumim tuturor celor care au luat parte la bucuria noastră, mai ales terţiarilor franciscani, membrilor grupului de rugăciune „Padre Pio”, preoţilor din parohie şi corului bisericii, care ne-au sprijinit pe parcursul pregătirilor şi la liturghia de hram.

Domnul să ne dăruiască tuturor, pentru meritele slujitorului său Padre Pio, harul umilinţei şi al statorniciei în bine!

Fr. Lucian Dămoc, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.