Roman, 23 septembrie 2013: Hramul conventului “Sfântul Padre Pio”

Hramul conventului “Sfântul Padre Pio” 

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Luni, 23 septembrie 2013, comunitatea fraţilor minori capucini din Roman a celebrat hramul conventului „Sfântul Padre Pio”.

Sfânta Liturghie, la care au participat preoţi din Roman şi din împrejurimi, s-a celebrat în biserica parohială „Isus Bunul Păstor”, fiind prezidată de pr. Ionel Roşu. În cuvântul rostit de pr. Leon Budău, custodele fraţilor capucini din România, au fost evidenţiate mai multe aspecte ale vieţii sfântului Pio, printre care se remarcă rugăciunea intensă, munca asiduă în îngrijirea sufletelor prin sacramentul spovezii şi direcţiunea spirituală. Totodată, părintele Leon a subliniat faptul că Padre Pio acorda o atenţie deosebită familiei, opunându-se cu desăvârşire divorţului, pe care îl considera ca un „paşaport către iad”.

Promotor al păcii şi al bunei înţelegeri între oameni, sfântul Pio din Pietrelcina este un model de sfinţenie al zilelor noastre, un exemplu şi un mijlocitor în drumul nostru de credinţă. Fie ca prin mijlocirea lui să ne putem apropia tot mai mult de Dumnezeu.

Fr. Iulian Ghiurca, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.