Roma – După 40 de ani, pr. Raniero Cantalamessa reîntâlneşte comunitatea Maria (29 martie 2015)

După 40 de ani, pr. Raniero Cantalamessa
reîntâlneşte comunitatea Maria din Roma

Părintele Raniero Cantalamessa, după ultima meditaţie făcută papei Francisc si Curiei Romane în capela Redemptoris Mater din Vatican, în ziua următoare s-a întâlnit cu membrii grupului Maria, o comunitate carismatică ce se reuneşte în fiecare sâmbătă seara în Biserica Santa Maria della Consolazione din centrul Romei.          

A răspuns, astfel, invitaţiei făcută cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la primul contact avut cu acest grup carismatic, când încă nu îl cunoscuse pe „Isus cel viu” [1].           

După momentul de rugăciune de laudă, predicatorul apostolic a adresat o cuvântare, într-o formă de mărturie, povestind ceea ce Dumnezeu a înfăptuit în viată sa în aceşti ultimi ani. Povestind experienţa sa cu grupurile carismatice, a împărtăşit cât de mult acestea au favorizat reînnoirea vieţii sale preoţeşti si ca apostol al Evangheliei. De asemenea, a scos în evidenţă cât de mult, curentul de har care s-a născut după Conciliul al II-lea din Vatican prin mişcările carismatice catolice, a devenit o „şansă pentru Biserică şi pentru lume” [2], gând împărtăşit şi Papei Francisc cu o zi înainte, în prezenţa altor cardinali şi episcopi [3].        

În final, după aceste momente de har care au umplut inimile de bucuria cea adevărată, Părintele Raniero a prezidat sfânta liturghie din Duminica Floriilor, începând celebrarea cu procesiunea tradiţională prin care se aminteşte intrarea solemnă a lui Isus in Ierusalim.  

Note:

[1] Cuvinte pe care le-a folosit el însuşi când a dat mărturie, în aceeaşi seară.           

[2] Expresie folosită de Papa Paul al VI-lea în discursul ţinut în Bazilica San Pietro pe 17 mai 1975 în faţa responsabililor comunităţilor carismatice catolice din Brazilia.         

[3] Pentru alte aprofundări se poate consulta ultimul punct din meditaţia a V-a realizată pe 27 martie 2015 la următorul link:      

www.cantalamessa.org 

Fr. Ciprian Vacaru, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.