Relicva insemnata a Fericitului Ieremia la Sagna

În zilele de 16 şi 17 octombrie, în parohia romano-catolică din Sagna, la cererea Pr paroh Iacob Stolnicu de a avea relicva însemnată a Fericitului Ieremia în parohia sa, Pr Ubaldo Oliviero, cel datorită căruia astăzi, întreaga Românie se poate bucura de a-l avea din nou în sânul ei pe cel mai iubit dintre fii, Fericitul Ieremia Valahul, nu a întârziat să răspundă acestei dorinţe arzătoare a părintelui Iacob de a aduce această relicvă spre mângâierea şi alinarea suferinţelor tuturor acelora care cer de la bunul Dumnezeu, prin mijlocirea fericitului Ieremia harurile de care au nevoie.
Sâmbătă, 16 octombrie, orele 17.00, Pr Ubaldo, însoţit de alţi confraţi capucini, a îndeplinit dorinţa părintelui paroh şi a credincioşilor de a-l avea în mijocul lor pe Fericitul Ieremia. După primirea solemnă la intrarea în biserică din partea părintelui paroh şi a unui număr mare de credincioşi, programul s-a desfăşurat prin celebrarea unui Rozariu solemn, invocând-o pe Preasfânta Fecioară Maria, Măicuţa noastră pe care Fericitul Ieremia o iubea foarte mult, de la care el însuşi a obţinut multe haruri. A urmat apoi concelebrarea solemnă euharistică, prezidată de Pr Leon Budău, custodele Fraţilor Franciscani Capucini din România. După Sfânta Liturghie, fiecare credincios în parte a putut venera relicva însemnată, oprindu-se pentru câteva momente în rugăciune pentru a cere lui Dumnezeu, prin meritele sale, harurile de la care au nevoie, pentru ei sau pentru cei bolnavi de acasă.
Duminică, 17 octombrie, la toate cele trei liturghii de dimineaţă, s-a putut venera relicva însemnată. La orele 8.00, 9.30 şi 11.00, s-au ţinut predici tematice ale duminicii, dar punând în evidenţă şi virtuţile Fericitului Ieremia, un exemplu viu de sfinţenie şi demn de urmat. După sfânta liturghie de la ora 8.00, toţi copiii au primit dulciuri, căci Fratele Ieremia iubea foarte mult copiii şi era iubit de ei. El, ori de câte ori ieşea la cerşit în oraş, îşi umplea buzunarele cu fructe, pe care mai apoi le împărţea copiilor.
În cadrul concelebrării solemne de la ora 11.00, prezidată de părintele paroh, a fost sfinţită o statuie a Fericitului Ieremia, care va rămâne pentru totdeauna în biserica parohială. Fericitul Ieremia este fratele nostru român, este unul dintre noi, este unul ca şi noi. Prin totala sa disponibilitate la voinţa lui Dumnezeu, s-a făcut demn să fie ridicat la cinstea altarelor, drept imbold de sfinţenie.
Totul s-a conclus prin a invoca de la Dumnezeu, prin mijlocirea Fericitului Ieremia, har de sfinţenie, de ocrotire şi de binecuvântare pentru întreaga comunitate parohială.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.