Profesiune simplă

Profesiunea simplă a fraţilor Alois, Alexandru şi Iosif

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto 

Ziua de 17 septembrie, sărbătoarea stigmatelor Sfântului Francisc, a fost o zi importantă pentru CIFIS (Colaborarea Interprovincială de Formare din Italia Sud-peninsulară) şi, în chip deosebit, o zi specială pentru Custodia Fraţilor Capucini din România, întrucât 12 tineri novici, din diferite părti ale Italiei de sud şi din alte circumscripţii capucine internaţionale, la sfârşitul anului de probă, au emis profesiunea simplă. Au promis Domnului să traiască timp de un an sfaturile evanghelice de ascultare, sărăcie şi castitate, după exemplul sfântului Francisc de Assisi.        

Sfânta Liturghie a profesiunii a fost prezidată de părintele  Giovanni Battista Urso, ministru provincial al Provinciei Fraţilor Capucini din Calabria, înconjurat de reprezentanţii celorlalte circumscripţii ale colaborării CIFIS. Părintele Lucian Iosif  Dumea, în mulţumirile pe care le-a exprimat la sfârşitul  sfintei liturghii din partea CIFIS, şi-a manifestat bucuria acestei colaborări, mulţumind bunului Dumnezeu pentru fraţii Alois Bulai, Alexandru Gabriel Călăraşu şi Iosif Valentin David, care au răspuns pozitiv Domnului din partea Custodiei din România.         

O mulţime numeroasă de fraţi i-au înconjurat cu bucurie pe fraţii neoprofeşi, însoţindu-i prin cântecele şi rugăciunile lor. La această bucurie s-a alăturat şi salutul sfântului părinte, papa Francisc, împărţind binecuvântarea sa fraţilor care au făcut acest pas al consacrării lui Dumnezeu şi tuturor celor prezenţi. Un număr foarte mare de credincioşi, rude, prieteni şi cunoscuţi au luat parte la sărbătoarea profesiunii şi au privit cu bucurie mărturia fraţilor neoprofeşi şi a celorlalţi fraţi.       

Sărbătoarea a continuat cu o agapă frăţească. Gazdele, credincioşii din Morano Calabro, şi-au arătat dragostea şi generozitatea ce o au faţă de fraţii capucini, oferind multe bucate alese pentru oaspeţii ajunşi din multe zone ale Italiei dar şi de peste hotare. Dumnezeu să-i binecuvânteze şi să-i răsplătească cu harurile sale.

Aceeaşi binecuvântare o invocăm şi asupra Ordinului Capucin şi a Custodiei noastre, ca să fie întotdeauna la înălţimea chemării ei şi în împlinirea voinţei lui Dumnezeu, căruia îi mulţumim din toate puterile pentru toate harurile şi binecuvantările cu care a înzestrat Custodia Fraţilor Capucini din România.  

Fr. Albert Goşman, OFMCap           

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.