Oradea – Olimpiada Naţională de Religie Catolică (9-11 aprilie 2014)

Olimpiada Naţională de Religie Catolică

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 9-11 aprilie 2014, s-a desfăşurat Olimpiada Naţională de Religie Catolică, la Oradea, Bihor. Încă de miercuri dimineaţa, cei patru elevi reprezentanţi ai Liceului Teologic „Fericitul Ieremia”, alături de însoţitoarea lotului olimpic pentru Oneşti, prof. Monica Scripcaru, au pornit la drum cu încredere în Domnul, cu speranţă şi gânduri de reuşită. 

După un traseu lung şi obositor, ajunşi la destinaţie au participat la deschiderea oficială a olimpiadei, care a avut loc în sala de festivităţi a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea. PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea şi preşedintele onorific al comisiei olimpiadei, a urat bun venit oaspeţilor din cele 14 judeţe ale ţării. În a doua parte a festivităţii de deschidere a fost prezentat un impresionant spectacol artistic, realizat de liceul gazdă.

Joi dimineaţa s-a celebrat sfânta Liturghie în rit latin, iar apoi a început examenul propriu-zis. Au participat elevi din clasele VII-XII de la liceele romano-catolice şi greco-catolice teologice, dar şi de la alte şcoli şi licee din ţară, în care se predă religie catolică. După desfăşurarea probei elevii au vizitat principalele obiective culturale ale oraşului, fiind conduşi de gazde. 

Vineri dimineaţa, după sfânta Liturghie în rit oriental celebrată de PS Virgil Bercea în Catedrala “Sfântul Nicolae” din Oradea, a avut loc festivitatea de premiere. Bucuria elevilor liceului nostru a fost imensă anul acesta, pentru că toţi au fost pe podium. Cei din clasele a IX-a şi a X-a au susţinut proba la Catehismul Bisericii Catolice, iar cei din clasele a XI-a şi a XII- a, la Biblie. Astfel, elevul Iustin-Iulian Patraşcu din clasa a IX-a A a obţinut locul I cu media 9,85. Laurenţiu Ghirculesei din clasa a X a A – locul III cu media 9,40, ambii elevi fiind pregătiţi de prof. Monica Grosu. Ionuţ Chenciu din clasa a XI-a A s-a situat pe locul III cu media 9,65, iar Eusebiu Jitaru din clasa a XII-a A a obţinut un onorabil loc II cu media 8,50, aceştia fiind îndrumaţi de prof. Monica Scripcaru. 

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu” Oradea. Tot în aceeaşi perioadă s-a desfăşurat şi Olimpiada naţională de limbi romanice, la Târgu Mureş, la care eleva Mariana Toma din clasa a XII-a B, pregătită de prof. Ioana Vacaru, s-a situat pe locul VI la limba italiană, cu 86,25 de puncte. Felicitări tuturor! 

Fr. Cristinel Ghiurca, O.F.M. Cap.
Director  

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.