Oneşti: Primiţie şi 50 de ani de Preoţie ai pr. Ubaldo Oliviero

O zi cât 50 de ani …

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Duminică, 30 iunie 2013, pentru Custodia Fraţilor Capucini din România, dar şi pentru credincioşii şi cinstitorii Fericitului Ieremia Valahul din Oneşti, a fost o zi cu totul deosebită.

La ora 9.30, din sacristia criptei Sanctuarului a pornit spre altar procesiunea liturgică a sfintei Liturghii de primiţie a noilor leviţi capucini, fr. Daniel-Cosmin Constantin, fr. Irimia Bejan şi fr. Anton Tancău, cărora li s-a alăturat, în acest moment festiv şi plin de semnificaţii, fr. Ubaldo Oliviero, care a aniversat 50 de ani de preoţie (Sao Paulo-Brazilia, 29 iunie 1963 – Oneşti, 29 iunie 2013). Celor patru confraţi le-au făcut cunună la altar fraţii capucini ai Custodiei „Fericitul Ieremia” şi numeroşi cinstitori ai patronului nostru spiritual.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de fr. Daniel-Cosmin Constantin, iar cuvântul de învăţătură a fost rostit de fr. Leon Budău, care i-a îndemnat pe noii preoţi la statornicie şi dăruire totală în noua lor misiune de slujitori ai poporului lui Dumnezeu.

Adresându-se fratelui Ubaldo, Custodele i-a mulţumit pentru tot ce a făcut pentru Custodia noastră, pentru poporul român, căruia i-a dăruit mai bine de două decenii din viaţa sa, pentru tot ce a făcut pentru ca memoria Fericitului Ieremia să rămână veşnic vie pe meleagurile sale natale.

La sfârşitul sfintei Liturghii, însufleţite prin cântec de slavă de corul Sanctuarului condus de prof. Monica Grosu, a ţinut să aducă mulţumiri, din partea primiţianţilor, fr. Irimia Bejan, care a scos în evidenţă rolul familiei, al formatorilor, al rugăciunilor credincioşilor în viaţa lor de până acum, cerând în acelaşi timp continuarea acestui sprijin şi pentru noua lor misiune.

Luând apoi cuvântul, fr. Ubaldo, vizibil emoţionat, s-a definit pe sine ca pe „o jucărie în mâinile lui Dumnezeu”, căci cea mai mare parte din slujirea sa preoţească şi-a petrecut-o în misiuni (11 ani în Brazilia, la Porto Seguro şi 22 de ani în România, la Oneşti).

Mulţumindu-i lui Dumnezeu pentru aceste daruri concrete, pentru aceste exemple vii, fraţii capucini din Custodia „Fericitul Ieremia” reînnoiesc faţă de cei sărbătoriţi urările de „Pace şi Bine”, dar şi faţă de aceia care le sunt alături şi îi asigură de rugăciuni adresate ”Stăpânului a toate”, pentru ca misiunea lor să fie rodnică.

Fr. Petre-Marian Ianoş, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.