Oneşti – Curs festiv pentru absolvenţii Liceului Teologic “Fericitul Ieremia (28 mai 2014)

Gaudeamus igitur!

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Miercuri, 28 mai 2013, Promoţia 2010-2014 a Liceului Teologic „Fericitul Ieremia” din Oneşti a marcat, într-un cadru festiv, finalizarea celor patru ani de liceu. Sărbătoarea a început cu sfânta Liturghie oficiată de pr. Leon Budău, custodele Fraţilor Minori Capucini din România, alături de care au concelebrat pr. Cristinel Ghiurca, directorul liceului, şi pr. Mihail Vacaru, directorul spiritual.

După sfânta Liturghie, în sala de festivităţi a liceului s-a desfăşurat festivitatea “Ultimul clopoţel”, care a fost deschisă cu imnul studenţesc „Gaudeamus igitur”, cântat de corul liceului, dirijat de prof. Aristică Vaida, după care cei 49 de tineri au rostit “prezent” pentru ultima dată din postura de elevi, la strigarea catalogului.

Diriginţii celor două clase, prof. Ioan Paliştan şi prof. Monica Scripcaru, au ţinut câte un discurs, fiecare evidenţiind aspectele relevante care au caracterizat clasele de elevi încredinţate în cei patru ani de studiu, îndemnându-i să abordeze viaţa cu optimism, responsabilitate şi credinţă în Dumnezeu. De asemenea, reprezentanţii absolvenţilor au mulţumit dascălilor pentru răbdarea şi măiestria didactică.

În numele tuturor seminariştilor, unul dintre elevi a adus o mulţumire aparte Ordinului Fraţilor Minori Capucini, Custodia “Fericitul Ieremia”, pentru susţinerea şi sprijinul acordat în iniţierea şi formarea lor. În mod deosebit au fost evidenţiaţi formatorii lor direcţi, pr. Mihail Vacaru şi fr. Irinel Lenghen.  

Un moment deosebit l-a constituit înmânarea diplomei de excelenţă, de către părintele director, elevului Eusebiu Jitaru, şeful Promoţiei 2014 a Liceului Teologic “Fericitul Ieremia”, care, la rândul lui, a înmânat “cheia succesului” elevei Raluca Vrânceanu din clasa a XI-a B. Fiecare diriginte a înmânat diplome de absolvire, iar elevii le-au acordat profesorilor diplome de recunoştinţă, cu mulţumiri şi cu menţiunea că “Trebuie întotdeauna să-ţi dăruieşti inima pentru a o câştiga pe a altora”.

La final, părintele director, Cristinel Ghiurca, a adresat câteva urări absolvenţilor, iar după încheierea festivităţii din cadrul liceului, sărbătoriţii au participat la Marşul absolvenţilor, organizat de Primăria Municipiului Oneşti şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău.

Prof. Monica Grosu

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.