Onești, 29 noiembrie 2014 – Zi de reculegere pentru fraţii capucini, cu ocazia începerii Adventului şi a Anului Vieţii Consacrate

“Bucuraţi-vă!”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Sâmbătă, 29 noiembrie 2014, a avut loc ziua de reculegere pentru Advent în conventul „Fericitul Ieremia Valahul” din Oneşti, luând parte aproape toţi fraţii capucini din Custodia din România.

Programul s-a deschis cu un moment formativ cu tema „Advent şi anul vieţii consacrate”, care a fost susţinut de pr. Paul-Daniel Coman, care în acest mod ne-a introdus în noul an liturgic, dedicat vieţii consacrate, făcând adesea referire la îndemnurile şi sfaturile sfântului părinte papa Francisc.

Momentul fratern a culminat cu sfânta Liturghie, prezidată de pr. Lucian-Iosif Dumea, custodele fraţilor capucini din România. În cadrul predicii, pr. Paul-Daniel a continuat reflecţia sa, amintind şi de sfinţii şi sfintele Ordinului Serafic, care au fost celebraţi în această zi. Întâlnirea s-a încheiat cu prânzul, care a fost şi un prilej de împărtăşire fraternă, după care fraţii veniţi din celelalte localităţi s-au întors în conventele lor.

Sfânta Fecioară Maria, împreună cu toţi sfinţii şi sfintele Ordinului Serafic, să mijlocească haruri pentru Custodia noastră şi pentru întreaga lume şi să ne călăuzească în acest timp sfânt al Adventului şi în anul dedicat vieţii consacrate.

Fr. Iulian Ghriuca, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.