Oneşti, 23-25 martie. Întâlnirea de primăvară a fraţilor capucini

Întâlnirea de primăvară  a fraţilor capucini

Adevăratul frate este acela care merge acolo unde nimeni nu vrea să meargă”. Astfel a definit Ministrul nostru general, fr. Mauro Johri, identitatea noastră şi cu aceste cuvinte, des repetate de-a lungul celor 3 zile de formare, şi-a început dialogul cu noi fr. Rocco Timpano, secretar general al comisiei formative din cadrul Curiei generale a Ordinului nostru.
Scopul acestei perioade de reculegere şi formare a fost tocmai acesta: definirea identităţii noastre concrete aici, pe meleagurile natale ale Fericitului Ieremia.
A identifica “noile locuri de misiune”, “noile sfidări”, pe care lumea globalizată şi secularizată în care trăim ni le impune, a fost misiunea noastră în cadrul întâlnirilor de grup, unde am căutat să identificăm unde şi în ce mod putem fi utili acelora care au nevoie de noi, acelora care sunt neglijaţi de societate, acelora care nu ştiu cui să i se adreseze pentru o mână de ajutor.
Sintetizând, creativitatea şi disponibilitatea au fost identificate ca fiind cheile de lectură a spiritului de minoritate, care face parte din însăşi identitatea urmaşilor sf. Francisc.
Şi nu se putea o încheiere mai fericită a acestei întâlniri decât aceea de a fi adunaţi cu toţii în jurul  raclei moaştelor Fer. Ieremia, în ziua în care biserica întreagă sărbătoreşte acel nepreţuit da spus de Sfânta Fecioară Maria lui Dumnezeu, acel da care, aşa cum spun sfinţii părinţi ai Bisericii, a schimbat soarta întregii omeniri, acel da care l-a însufleţit pe Fer. Ieremia şi care ar trebui să ne însufleţească şi pe noi în misiunea noastră de a fi şi noi, la rândul nostru, o părticică activă în acel da spus de Maria lui Dumnezeu.

Fr. Petre-Marian Ianoş, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.