Nehoiu – Hramul Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” (10 august 2014)

Hramul Bisericii “Adormirea Maicii Domnului”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Duminică, 10 august 2014, credincioşii din parohia romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului” din Nehoiu, împreună cu fraţii capucini prezenţi în mijlocul acestei comunităţi, au celebrat hramul bisericii. Evenimentul a culminat cu sfânta Liturghie de la ora 11.00, prezidată de PS Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureşti.  

La cuvântarea de la predică PS Cornel a prezentat rolul Sfintei Fecioare în viaţa Bisericii, pornind de la ultimele informaţii pe care Sfânta Scriptură ni le furnizează despre ea în Faptele apostolilor, unde o întâlnim pe Maria alături de ucenicii care se rugau în cenacol. De asemenea, s-a scos în evidenţă eficienţa rugăciunii Bucură-te Marie, recitată îndeosebi în cadrul sfântului Rozariu, fiind lansată în acelaşi timp o invitaţie în a practica această devoţiune, care este un ajutor sigur în lupta cu Diavolul.       

La sărbătoare au luat parte autorităţile locale, credincioşi şi preoţi din localităţile învecinate, precum şi fraţi capucini veniţi din alte convente din ţară.

Sfânta Fecioară înălţată cu trupul şi sufletul la cer să mijlocească pentru acestă parohie şi pentru întreaga lume şi să ne conducă pe toţi spre slava cerească.

Fr. Iulian Ghiurca, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.