Nehoiu – Hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” (10 august 2014)

Hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Duminică, 10 august 2014, credincioșii din parohia romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului” din Nehoiu, împreună cu frații capucini prezenți în mijlocul acestei comunități, au celebrat hramul bisericii. Evenimentul a culminat cu sfânta Liturghie de la ora 11.00, prezidată de PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București.  

La cuvântarea de la predică PS Cornel a prezentat rolul Sfintei Fecioare în viața Bisericii, pornind de la ultimele informații pe care Sfânta Scriptură ni le furnizează despre ea în Faptele apostolilor, unde o întâlnim pe Maria alături de ucenicii care se rugau în cenacol. De asemenea, s-a scos în evidență eficiența rugăciunii Bucură-te Marie, recitată îndeosebi în cadrul sfântului Rozariu, fiind lansată în același timp o invitație în a practica această devoțiune, care este un ajutor sigur în lupta cu Diavolul.       

La sărbătoare au luat parte autoritățile locale, credincioși și preoți din localitățile învecinate, precum și frați capucini veniți din alte convente din țară.

Sfânta Fecioară înălțată cu trupul și sufletul la cer să mijlocească pentru acestă parohie și pentru întreaga lume și să ne conducă pe toți spre slava cerească.

Fr. Iulian Ghiurca, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.