Nehoiu, 18 august 2013: Hramul Conventului şi al Bisericii “Adormirea Maicii Domnului”

Iată, eu sunt slujitoarea Domnului

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Duminică, 18 august 2013, fraţii capucini din Nehoiu (Buzău) au avut bucuria de a celebra hramul conventului şi al bisericii „Adormirea Maicii Domnului“. Liturghia a fost prezidată de fr. Leonard Ghiurca, guardian al fraţilor capucini din Roman şi maestru de studenţi.

La predică, aflându-ne în anul credinţei, fr. Leon Budău a subliniat importanţa răspunsului zilnic pe care trebuie să-l dăm cu fidelitate lui Dumnezeu în viaţa noastră de credinţă prin trăirea în starea harului sfinţitor şi prin participarea frecventă la liturghie şi la sacramente. Pentru a avea tăria necesară de a practica în mod autentic credinţa, părintele predicator ne-a amintit de necesitatea relaţiei noastre cu Sfânta Fecioară, Mama noastră, care se realizează prin rugăciune.

În acest sens, îi putem lua ca exemple pe sfinţi. De pildă, fericitul Ieremia, care o numea pe Maria „Regina noastră“, remarcându-se prin devoţiunea sa către Maica Domnului, a avut privilegiul unei apariţii a Neprihănitei cu Pruncul în braţe. De asemenea, sfântul Pius din Pietrelcina, în ciuda multelor ore petrecute în scaunul de spovadă, reuşea să recite cu pietate nenumărate Rozarii în fiecare zi.

Între cei care au fost prezenţi la această sărbătoare s-a remarcat şi un mic grup de copii şi tineri veniţi din localitatea Nicolae Bălcescu (Bacău) care au înfrumuseţat celebrarea liturgică prin cântările lor deosebite.  

Îi mulţumim bunului Dumnezeu pentru această sărbătoare şi pentru faptul că ne-a oferit-o pe Sfânta Născătoare ca Mijlocitoare şi model desăvârşit în drumul nostru de credinţă. 

Fr. Iulian Ghiurca, O.F.M. Cap. 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.