Întâlnire fraternă şi reculegere de Postul Mare

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

De sărbătoarea Bunei Vestiri, în ziua de 25 martie, Fraţii Capucini din Custodia Fericitul Ieremia s-au reunit la Oneşti pentru a petrece împreună câteva ore de reculegere şi rugăciune în spirit fratern.

Fr. Eduard Imbrea, plecând de la îndemnurile Sf. Părinte, reluate de către Păstorul Diecezei în Scrisoarea Pastorală pentru Postul Mare, a reamintit fraţilor importanţa Postului, dar şi a Cuvântului divin în viaţa şi spiritualitatea sf. Francisc, i-a îndemnat pe fraţi să le  transforme în fundamentul vieţii lor spirituale şi pastorale, aşa cum au devenit şi pentru patronii noştri spirituali, sf. Francisc şi fericitul Ieremia.

Pentru sf. Francisc, spunea fr. Eduard în meditaţia sa, postul avea ca scop meditarea şi naşterea Cuvântului în viaţa sa, aşa cum s-a întrupat odinioară în sânul Fecioarei; Betleemul şi Calvarul erau strâns unite, unul fără altul nu ar fi putut exista.         

Rugăciunea, Postul şi Pomana, care  au fost pentru sfinţii noştri patroni spirituali treptele spre sfinţenie, să fie şi pentru noi, urmaşii lor, calea privilegiată spre mântuire.           

Partea a doua a întâlnirii fraterne a fost rezervată discuţiilor şi unor comunicări din partea Custodelui, care a amintit fraţilor de marea pierdere suferită prin trecerea la Domnul a fr. Mario Querini, îndrumător spiritual al fraţilor încă de la deschiderea Seminarului, în 1992 şi până în urmă cu câţiva ani, când, din motive de sănătate, a trebuit să se retragă în infirmeria capucinilor de la Roma.  

A urmat apoi Sf. Liturghie, prezidată de fr. Custode Lucian-Iosif Dumea, care a reamintit fraţilor, în cuvântul său de învăţătură, despre importanţa chemării şi a ascultării în viaţa fraţilor, în viaţa fiecărui creştin. Pornind de la Evanghelia zilei, fr. Custode a scos în evidenţă faptul că Maria a fost chemată să dea trup Cuvântului divin, faptul că Maria a ascultat de glasul Îngerului, faptul că acel „da” spus de Maria a adus mântuirea pentru întreg neamul omenesc. Tot astfel, şi „da”-ul nostru să fie cauză de mântuire pentru toţi aceia cu care ne întâlnim pe cale.       

Ziua de reculegere s-a încheiat cu o agapă fraternă, fraţii dându-şi întâlnire după Sfintele Paşti, pentru 3 zile de formare permanentă (20-22 apr.).  

Fr. Petre-Marian Ianoş, OFMCap    

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.