Campus vocațional

Veniţi şi vedeţi!

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 22-25 aprilie, la sfârşitul săptămânii „Şcoala altfel” de la şcolile din localităţile lor de origine un grup de 52 de adolescenţi din clasele a VII-a şi a VIII-a au venit la Campusul vocaţional al Liceului Teologic „Fericitul Ieremia” din Oneşti, pentru a vedea o „altfel de Şcoală”. Şi-au astâmpărat astfel curiozitatea tineri veniţi din zona Romanului, a Bacăului şi, bineînţeles (cei mai mulţi) de pe Valea Trotuşului.           

Alături de ei, ca animatori, au participat şi trei studenţi teologi capucini, dar şi nouă seminarişti de la  Liceu, care, sub îndrumarea fr. Irimia Bejan, au căutat ca cei veniţi la Campus să se simtă „ca… la călugări acasă”.       

După ce a fost pusă la grea încercare capacitatea logistică a fr. Irimia (joi seara, în ziua sosirii, mai lipsea un pat!), cele trei zile… pline (vineri, sâmbătă şi duminică) au trecut repede, aceasta şi datorită programului ce a cuprins rugăciunea, masa, joaca, cunoaşterea reciprocă şi a noii realităţi în care se aflau, odihna, totul altfel decât „ca la mama acasă”.

Adolescenţii i-au cunoscut astfel pe sf. Francisc, pe Padre Pio, pe Fericitul Ieremia, „gazda” evenimentului, dar şi activitatea Liceului şi perspectivele lor pentru viitor. Mulţi au căutat răspuns la întrebările lor atât în sacramentul spovezii, cât şi în îndrumarea spirituală a animatorilor şi a fraţilor ce activează la Liceu şi la Sanctuar.           

Luni, 25 aprilie, după rugăciunea de dimineaţă şi după micul dejun, tinerii au plecat spre casele lor, unii promiţând că vor reveni şi la examenul de admitere, şi eventual, la toamnă!  

Mărturie a acestei bucurii pascale (a adolescenţilor, dar şi a fraţilor!) stau şi fotografiile de mai jos.          

Fr. Petre-Marian Ianoş, OFMCap  

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.