Campus de vară

Campus de vară

Fundaţia „Madre Colomba” a Surorilor Benedictine şi Asociaţia „Fraţii Minori Capucini” din Sighetu Marmaţiei organizează în perioada 20 iunie-31 iulie (serii săptămânale) pentru copiii din Sighet şi din împrejurimi (în special pentru cei instituţionalizaţi) un campus de vară în diverse locaţii (surori, Centrul de zi „Micul Prinţ”, Parohiile greco-catolice din Piatra şi Giuleşti, diverse case de tip familial din structura asistenţială statală).

Sufletul acestei activităţi vor fi însăşi copiii (peste 120 în prima serie), animaţi de către voluntarii din grupul „Speranţa”, organizat pe lângă Oratoriul „Sf. Francisc” al Fraţilor Minori Capucini, dar şi de diverşi animatori externi, cum ar fi: postnovicii capucini din Scandiano-Italia, studenţii teologi capucini de la Roman, un grup de voluntari italieni organizaţi de către Secretariatul pentru misiuni al provinciei capucine din Emilia-Romagna, Italia.

Printre temele propuse copiilor la diverse ateliere se găsesc: lucrul manual (lucrări în lemn, pictură pe sticlă, origami, artizanat, etc.) curs de chitară, de limbi străine (italiană, engleză), dans, teatru, jocuri de socializare, cineforum, diverse excursii în aer liber (ziua de vineri, dacă timpul o permite, este rezervată excursiilor).

Programul începe în fiecare dimineaţă la 9.30 cu o rugăciune şi o scurtă meditaţie, urmat la ora 12 de prânz şi de o scurtă pauză, activităţile continuând între orele 15-17. Ziua se încheie cu Sf. Liturghie, la ora 18.30.

Urându-le micuţilor beneficiari „vacanţă plăcută şi folositoare trupeşte şi sufleteşte”, ne dorim ca acest tip de activităţi sociale să ia o cât mai mare amploare.

Fr. Petre-Marian Ianoş, O.F.M. Cap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.