Aniversarea a 33 de ani de la beatificarea fratelui Ieremia Valahul

Aniversarea a 33 de ani de la beatificarea
fratelui Ieremia Valahul

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

După o pregătire spirituală intensă de 9 zile, timp în care, la Liturghia de seară, s-au meditat „Faptele de milostivire sufletească”, Fraţii Capucini şi cinstitorii Fericitului Ieremia din Oneşti şi împrejurimi, ca şi pelerinii veniţi din alte localităţi (în mod special de la Parohia „Sf. Nicolae” din Bacău, în frunte cu pr. Paroh şi Decan Isidor Dâscă) s-au reunit din nou la Sanctuar pentru a celebra în mod solemn aniversarea a 33 de ani de la beatificarea ocrotitorului lor ceresc.            

Sfânta Liturghie de la ora 10.30 a fost celebrată de PS Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iaşi, alături de care au concelebrat 12 preoţi, în timp ce alţi 5 preoţi capucini au stat la dispoziţia credincioşilor pentru Sacramentul Spovezii.      

Printre preoţii concelebraţi s-a numărat şi Fr. Leonardo Franzese, Ministrul Provincial al Capucinilor din Napoli, ca şi Fr. Melichar Jozef Matis OP, Promotor al Rozariului Viu la nivel naţional în Slovacia.     

În Cuvântul de învăţătură, PS Aurel i-a îndemnat pe cei prezenţi să urmeze exemplul Fericitului Ieremia în practicarea faptelor de milostenie trupească şi sufletească, cea mai sigură cale de a ne ajuta aproapele aflat în nevoi, cea mai sigură cale spre patria cerească.        

La sfârşitul Sfintei Jertfe s-a semnat un protocol de colaborare între Costodia „Fericitul Ieremia” şi Provincia Slovacă a Ordinului Predicatorilor (Fraţii Dominicani) pentru promovarea devoţiunii „Rozariului Viu” în România, Responsabil fiind numit fr. Maricel Maxim OFM Cap.   

Corul Sanctuarului, căruia i s-au alăturat şi câţiva elevi ai Colegiului Naţional de Artă „George Apostu” din Bacău cu o mică orchestră, sub bagheta tânărului dirijor Iustin Călin, a adus un surplus de frumuseţe rugăciunii cinstitorilor Fericitului Ieremia.

Ziua aniversară s-a încheiat tot cu o Sfântă Liturghie la ora 18.30, prezidată de fratele Custode Lucian Iosif Dumea, prin care fraţii capucini au dorit să-i mulţumească Domnului pentru toate harurile primite în această sfântă zi.           

Fr. Petre Marian Ianoş, OFMCap     

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.