A trecut la cele veşnice fr. Ignacio Larrañaga, O.F.M. Cap.

Fr. Ignacio Larrañaga, O.F.M. Cap.
4 mai 1928 – 28 oct. 2013

În timp ce îşi desfăşura munca pastorală neobosită, în dimineaţa zilei de 28 octombrie 2013, la Guadalajara (Mexic), fr. Ignacio Larrañaga a plecat la marea întâlnire cu Tatăl ceresc. S-a încheiat, astfel, viaţa sa, pe care a dedicat-o ducerii Dumnezeului celui viu şi adevărat în inimile oamenilor.

Fratele Ignacio s-a născut la Loyola la 4 mai 1928. A fost hirotonit preot la Pamplona şi, după câţiva ani, a fost trimis în Chile, unde a început să desfăşoare o vastă activitate de evanghelizare. În anul 1965 a fondat Centrul de studii franciscane şi pastorale, timp de aproximativ 10 ani dedicându-se unei intense activităţi de animare franciscană postconciliară în diferite ţări din America Latină.

În anul 1974, în Brazilia, a iniţiat reculegerile săptămânale intitulate “Întâlnire – experienţă de Dumnezeu”, pe care la-a condus neobosit timp de 23 de ani, bucurându-se de participarea a zeci de mii de persoane.

În anul 1984 a început lucrarea cea mai importantă a vieţii sale, “Laboratoare de rugăciune şi de viaţă”, recunoscută de Sfântul Scaun ca o metodă eficace a noii evanghelizări (www.tovpil.org), şi căreia îi va dedica ultimii 30 de ani ai vieţii sale, străbătând peste 40 de ţări din lumea întreagă.

Fratele Ignacio Larrañaga este autorul a 17 cărţi, traduse în peste zece limbi (n. tr. inclusiv limba română). Dintre cele mai cunoscute amintim: “Arată-mi chipul tău”, “Fratele nostru din Assisi”, “Săracul din Nazaret”, “Psalmi pentru viaţă”, “Tăcerea Mariei”, “De la suferinţă la pace”, “Căsătorie fericită” şi autobiografia spirituală “Trandafirul şi focul”.

Sursa: www.ofmcap.org

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.