24 de ani de prezenta capucina

Din mila Domnului, 24 de ani de har

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto 

În seara zilei de 24 septembrie 2016, Fraţii Capucini au celebrat, printr-o sfântă Liturghie, aniversarea a 24 de ani de prezenţă pe meleagurile natale ale Fericitului Ieremia, prezidată de fr. Ubaldo Oliviero, „deschizătorul de noi căi spre noi orizonturi” din acei binecuvântaţi ani ai începuturilor.  

Fr. Custode, Lucian Iosif Dumea, a amintit la omilie principalele momente ale acestor 24 de ani, care au culminat cu aducerea acasă a moaştelor Fericitului Ieremia, în mai 2008, şi a mulţumit lui Dumnezeu pentru toate cele primite de poporul nostru în toţi aceşti ani, prin mijlocirea sfântului nostru confrate Ieremia, dar ţi prin eforturile neostenite ale fr. Ubaldo Oliviero, Vittorio Clemente şi Mario Querini, cei care au purtat seminţele spiritualităţii franciscan-capucine la Oneşti.              

La sfârşitul celebrării, fr. Ubaldo a adus gând de mulţumire lui Dumnezeu pentru ajutorul primit, atât de la confraţii mai sus amintiţi, dar şi de la alţi preoţi cinstitori ai Fericitului nostru, printre care i-a amintit pe PS Petru Gherghel şi  pe preoţii Eduard Sechel, Anton Dănculesei şi Ioan Caităr, de fericită amintire, precum şi Ferenţ Tancău şi Ioncenţiu Arcana, care l-au ajutat la punerea pe baze solide a începuturilor capucine la Oneşti.       

Fr. Petre-Marian Ianoş, OFMCap    

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.