Vizita Relicvei însemnate a Fericitului Ieremia în Parohia „Sfântul Mihail”, Valea Mare

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioşii din Parohia „Sfântul Mihail” din Valea Mare, în frunte cu părintele Iosif Dămătăr, păstorul acestei comunităţi, şi părintele vicar Anton Galațanu, au trăit un eveniment binecuvântat, duminică, 14 octombrie 2018, prin prezenţa osemintelor Fericitului Ieremia în comunitatea lor, anul acesta când se împlinesc 35 de ani de la beatificare și 10 ani de la aducerea osemintelor sale în ţară.
După primirea solemnă a casetei cu relicva preţioasă şi salutul părintelui paroh, preoţii, persoanele consacrate şi credincioşii, adunaţi în număr mare, s-au îndreptat în procesiune spre biserică, unde au luat parte la celebrarea sfintei Liturghii, prezidată de pr. Paroh.
Cuvântul de învăţătură, la cele trei Sfinte Liturghii a fost ținut de pr. Leon Budău, OFMCap, guardianul conventului „Sfântul Padre Pio” din Roman, și de către pr. diacon Daniel Tală, OFMCap. În cadrul predicilor, credincioșii au fost ajutați să înțeleagă mai bine cine este Fericitul Ieremia, lăsându-se călăuziți de trăsăturile sale exemplare: o viaţă de rugăciune profundă, o devoțiune deosebită față de Preacurata Fecioară Maria, precum şi dăruirea de sine până la eroism în slujirea aproapelui. Asemenea omului din Evanghelia zilei, și Fericitul Ieremia a simțit în sufletul său că îi lipsește ceva și s-a întrebat ce trebuie să facă pentru a moșteni viața veșnică, mai bine zis, pentru a nu ajunge în iad. Însă, spre deosebire de acel tânăr, care a plecat trist pentru că avea multe bogății și nu voia să renunțe la ele, Fericitul Ieremia a renunțat la toate pentru a câștiga Totul, adică pe Dumnezeu. Fericitul Ieremia, primul român ridicat la cinstea altarelor, este un exemplu în urmarea lui Cristos şi în slujirea celor nevoiaşi.
Atât frații franciscani capucini cât și preoții din parohie, au stat pe parcursul întregii zile la dispoziția credincioșilor pentru sacramentul spovezii, pentru ca participarea lor la sfintele celebrări să fie rodnică.
Pr. Ubaldo Oliviero, OFMCap, promotorul devoţiunii către Fericitul Ieremia, a vorbit despre importanţa acestui eveniment şi, în acelaşi timp, a îndemnat credincioşii să ceară haruri de la Dumnezeu prin mijlocirea Fericitului Ieremia precum şi să-l informeze de fiecare dar deosebit primit prin intermediul Fericitului capucin, care ar putea fi de folos canonizării sale.
După fiecare celebrare euharistică, la care credincioşii s-au rugat şi pentru ridicarea la titlul de sfânt a Fericitului Ieremia, fiecare a atins cu respect şi veneraţie relicva însemnată a Fericitului Ieremia, încredinţându-i prin rugăciune intenţiile şi dorinţele pentru binele familiilor lor.
Pe parcursul întregii zile, credincioși din Valea Mare, dar si din alte localități, printre care și pr. Roca Alexandru, câteva surori și un grup de credincioși de la Faraoani au venit și s-au rugat în fața raclei Fericitului Ieremia.
Mulţumim părintelui paroh Iosif Dămătăr şi întregii comunităţi pentru ospitalitatea lor şi îl rugăm pe Dumnezeu să asculte şi să împlinească rugăciunile tuturor acelora care aleargă la el prin mijlocirea Fericitului Ieremia!

Fr. Daniel Tală, OFMCap

Album foto: Vizita Relicvei însemnate a Fericitului Ieremia în Parohia „Sfântul Mihail”, Valea Mare

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.