În secolul al XIII-lea
Cristos, cel Răstignit,
l-a chemat pe
Francisc de Assisi…


 

 

 

… în secolul al XVI-lea pe
Ieremia Valahul …


 

iar în secolul al XX-lea
pe Padre Pio …


… pentru a merge pe urmele sale,
trăind în fraternitate şi minoritate …


Astăzi, în secolul al XXI-lea,
pe cine mai cheamă Dumnezeu???


… poate pe TINE … !?!


Doamne, ce vrei să fac?

– proiect vocaţional –

Dragă tinere, cuvintele pe care le citeşti mai sus au fost rostite de sfântul Francisc atunci când a simţit chemarea lui Dumnezeu. Sunt cuvinte care se regăsesc şi astăzi în străfundul inimii multora dintre noi, dar această lume a vitezei şi a zgomotului, în care trăim, nu ne mai permite să ne gândim prea des la ele.

Acum câţiva ani, noi, fraţii capucini, am iniţiat un Proiect Vocaţional, care să vină în ajutorul celor care doresc să îl urmeze pe Cristos după forma de viaţă a Sfântului Francisc, pe care a trăit-o şi fericitul Ieremia. Văzând interesul şi nevoia tinerilor de a descoperi care este visul lui Dumnezeu pentru ei, ne propunem să continuăm proiectul nostru şi anul acesta.

Ne încurajează şi ceea ce s-a realizat până acum, şi anume: şapte din tinerii care au participat la prima ediţie a proiectului au făcut primele voturi în Ordinul nostru; de asemenea, cinci din tinerii care au participat la cea de-a doua ediţie au început anul de noviciat, îmbrăcând haina de probă.

Acum este rândul TĂU! Poate este o ocazie care nu se va întoarce niciodată în viaţa ta. Să nu consideri o pură întâmplare faptul că ai ajuns pe această pagină. Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi. Nu trebuie decât să îl descoperim. Nu-ţi fie teamă! Să nu te împiedice faptul că nu vei putea participa în fiecare lună. Elimină orice teamă asemănătoare şi vino! Vei avea posibilitatea de a cunoaşte viaţa noastră, o viaţă normală, împletită din rugăciune şi muncă, în dorinţa de a-l descoperi pe Dumnezeu ca Tată iar creaturile lui ca fraţi şi surori.

Proiectul este deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani,
care simt în sufletul lor dorinţa
de a-l cunoaşte mai profund pe Cristos,
în spiritul franciscan.

Vino şi vezi!


Responsabil cu proiectul vocațional:
fr. Adrian Cojoc
Tel. 0760997763

Album foto

Facebook: Pastorala Vocationala OFMCapucini