Onesti: Saptamana Ecumenica

Noi, Fraţii Capucini, aici, la Oneşti, în octava de rugăciune pentru unitatea creştinilor, am căutat să urmăm sfatul apostolului Paul „Rugaţi-vă fără încetare”, împreună cu preoţii şi credincioşii din parohiile atât romano – catolice cât şi ortodoxe. Am avut mai multe momente de rugăciune în comun în diferitele parohii dar şi în comunităţile noastre ne-am rugat fără încetare pentru ca bunul Dumnezeu să trimită asupra noastră pe Duhul Sfânt ca să convertească inimile noastre, să îndepărteze din viaţa noastră din limbajul nostru orice ar fi împotriva unităţii, prejudecăţi, sentimente ostile, duşmănii etc.

Am început săptămâna de rugăciune la Casa Ecumenică Centrul de Ecumenism de la Oneşti unde prin participarea a numeroşi preoţi ortodocşi şi catolici cât şi laici, apoi ne-am rugat în Parohia ortodoxă Sf. Nicolae la fel cu o participare masivă.
Luni, 21 ianuarie ziua a IV a ne-am rugat în cripta sanctuarului Fericitul Ieremia ca prin mijlocirea sa poporul român să-şi regăsească unitatea în credinţă, faptă şi cuvânt, când de obicei se fac devoţiunile în cinstea acestui fericit român.
Următoarea întâlnire a avut loc marţi la Parohia „Sfinţii apostoli Petru şi Paul“ din Oneşti. Încheierea octavei a fost celebrată la Surorile lui Isus Răscumpărătorul o celebrare dedicată întru totul Sf. Fecioare Maria. Aceea care ne duce pe toţi de mână la Fiul Său preaiubit Isus Cristos.
Am încheiat şi acest an săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor dar cu părere de rău căci era aşa de frumos să ne rugăm împreună creştini catolici şi ortodocşi şi simţeam în inimile noastre că trebuie să facem mai mult. Am putut să ne cunoaştem mai mult şi acest lucru este foarte importat căci dacă ne cunoaştem mai mult învăţăm să ne iubim mai mult. Ne-am propus să nu lăsăm să treacă un alt an până ne vom mai ruga împreună ci să căutăm şi alte momente, ca iubire lui Dumnezeu să triumfeze în lume.
Dumnezeu să ne însoţească.

Fr. Eugen Giurgică, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.