Prezentare

Conventul “Ss. Îngeri Păzitori” din Târgu-Lăpuş este cel mai nou convent al Custodiei “Fericitul Ieremia” din România. După o colaborare de un an cu fraternitatea din Sighetu Marmaţiei, pr. Silviu Hodiş, parohul Bisericii Greco-Catolice “Buna-Vestire” din localitate, a solicitat prezenţa permanentă a fraţilor capucini pe teritoriul parohiei sale.

Inaugurarea oficială a prezenţei capucine la Târgu-Lăpuş coincide cu ziua de 14 octombrie 2012, în care PS Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, a binecuvântat aşezământul în care îşi desfăşoara activitatea fraţii capucini.

În ziua de 23 martie 2014, PS Florentin Crihălmeanu a binecuvântat conventul propriu-zis al fraţilor capucini din Târgu-Lăpuş, precum şi locul în care se va ridica biserica mănăstirii, eveniment la care au participat numeroşi preoţi şi credincioşi laici.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fraţii capucini prezenţi la Târgu-Lăpuş îşi exercită ministerul pastoral în Parohia “Buna-Vestire”, în colaborare cu pr. paroh, Silviu Hodiş, aducând o considerabilă contribuţie la celebrarea sfintei Liturghii. Se bucură de o simpatie deosebită din partea credincioşilor, care îi simt, într-adevăr, ca fraţi ai poporului, aşa cum au fost cunoscuţi capucinii în momentul apariţiei Ordinului.

Duminică, 1 sept. 2019, a avut loc sfințirea bisericii și consacrarea altarului bisericii închinată Fericiților Episcopi greco-catolici martiri pentru credință beatificați la 2 iunie 2019 de către Sfântul Părinte Francisc, la Blaj.

 

 

 

 

 

 

 


Program liturgic:

În timpul săptămânii: 07.30 – Sfânta liturghie;
18.30 – Vecernie și Sfântul rozariu
Duminica și sărbători: 08.30 – Sfânta liturghie;
18.30 –
Vecernie și Sfântul rozariu


Fraternitate

fr. Cristinel Ghiurca – guardian
fr. Albert Iștoc – vice guardian
fr. Vicențiu Bejan


Adresă
Fraţii Minori Capucini
Conventul “Ss. Îngeri Păzitori”
Str. Stadionului nr. 80A – 435600 Târgu-Lăpuş (MM)

Album foto