Prezenţa fraţilor capucini la Slobozia (jud. Ialomiţa) reprezintă răspunsul la cererea venită din partea Arhiepiscopiei de Bucureşti de a păstori comunitatea catolică din această localitate, cerere formulată în luna iulie a anului 2012.

Astfel, la data de 1 septembrie 2012, se constituia fraternitatea din Slobozia, prilej cu care a fost instalat şi noul paroh, în persoana pr. Romeo Horvat, O.F.M. Cap.

Este a doua comunitate a fraţilor capucini în Arhidieceza de Bucureşti, având ca scop principal pastoraţia credincioşilor catolici din Slobozia şi din Urziceni, prin mărturisirea credinţei catolice în sânul unei comunităţi majoritar ortodoxe.

În cadrul parohiei funcţionează un oratoriu care, prin diferitele activităţi propuse, se îngrijeşte de formarea tinerilor şi a copiilor, în colaborare cu Surorile Maestre ale Sfintei Doroteea din localitate, dar şi cu participarea cercetaşilor scoutişti veniţi cu regularitate din Bucureşti, Bacău sau Iaşi.

Totodată, în cadrul parohiei se organizeaza cursuri de formare pentru familii, în colaborare cu alţi preoţi din Arhidieceză şi din Dieceza de Iaşi, la care participă un număr frumos de credincioşi.

Nu în ultimul rând, printre activităţile acestei comunităţi se numără şi Asociaţia Caritas, care se îngrijeşte de asistenţa celor săraci.


Fraternitate

fr. Mihail Vacaru – guardian și paroh
fr. Cristian Lupu – vice-guardian și colaborator parohial
fr. Adrian Cojoc – vicar parohial


Adresă
Fraţii Minori Capucini
Parohia “Preasfânta Inimă a lui Isus”
Str. Ana Ipătescu nr. 22 – 920043 Slobozia (IL)


Telefon:
(+40) 243 233787


Album foto