Prezentare

Construit în anul 2005, în localitatea Roman, jud. Neamţ, Conventul „Sf. Padre Pio” funcţionează ca şi casă de studentat pentru fraţii care se pregătesc pentru profesiunea solemnă în cadrul Ordinului Fraţilor Minori Capucini şi, totodată, pentru sfânta preoţie.

În această perioadă fraţii, după normele date de Biserică, se pregătesc pentru ordinele sacre, dar ţinând cont şi de caracterul fraternităţii noastre.În afară de disciplinele de filosofie şi teologie pe care le studiază în cadrul Institutului Teologic Franciscan din localitate, fiecare frate, după propriile capacităţi, în decursul întregii perioade de formare, se angajează în mod special în fapte de apostolat, ţinând cont de necesităţile pastorale ale timpurilor noastre.

Conventul a fost inaugurat în mod solemn la data de 23 septembrie 2006 de către PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, în prezenţa a numeroşi oaspeţi şi cu o impresionantă participare a comunităţii romaşcane, prilej cu care s-a celebrat şi primul hram al acestui aşezământ închinat sfântului Padre Pio.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fraternitatea desfăşoară o intensă şi rodnică activitate de apostolat în colaborare strânsă cu Parohia “Isus Bunul Păstor” din localitate, şi nu numai, concretizată prin slujirea sacramentului reconcilierii, serviciul liturgic al celebrărilor, recitarea liturgiei orelor cu credincioşii, precum şi alte iniţiative pastorale.

Asistenţa Ordinului Franciscan Secular din Roman se numără printre activităţile specifice ale fraternităţii noastre, care, prin grija fr. Flavian Gondoș, se întruneşte de două ori pe lună pentru momente de rugăciune şi de formare.

În cea de-a doua zi de marţi a fiecărei luni, conventul găzduieşte Grupul de rugăciune “Padre Pio”, un grup care doreşte să cunoască mai bine spiritualitatea sfântului Padre Pio şi se reuneşte în rugăciune, fiind asistat de fr. Ciprian Benedic.


Fraternitate

fr. Octavian Vacaru – guardian și maestru
fr. Adrian Benchea Joca – vice-guardian și responsabil aspiranți
fr. Flavian Gondoș – spiritual, asistent OFS local și național
fr. Silvestru Budău

Studenţi:

fr. Lucian Dămoc
fr. Valentin Iosif David
fr. Alois Bulai
fr. Alexandru Gabriel Călărașu
fr. Marin Gabriel Mihoc


Adresă
Fraţii Minori Capucini
Conventul “Sfântul Padre Pio”
Str. Sucedava nr. 7 Bis – 611062 Roman (NT)


Telefon:
(+40) 233 744559


Album foto