Prezentare

Necesitatea de a construi un convent capucin la Oneşti s-a cristalizat odată cu începerea construcţiei Sanctuarului dedicat Fericitului Ieremia Valahul, de către regretatul părinte Eduard Sechel şi odată cu venirea în România a primilor capucini, în anul 1992: fr. Mario Querini, fr. Ubaldo Oliviero şi fr. Vittorio Clemente.

Aceştia, la îndemnul aceluiaşi părinte Eduard Sechel, au închiriat un etaj al unui bloc de nefamilişti şi au deschis Seminarul ce trebuia să-i pregătească, din punct de vedere uman şi intelectual, pe aspiranţii la viaţa consacrată, în cadrul Ordinului Fraţilor Minori Capucini.

Piatra de temelie a fost sfinţită de PS Petru Gherghel în 1995, iar inaugurarea oficială a noii construcţii a avut loc în anul 2000. Cripta Sanctuarului, unde sunt depuse moaştele Fericitului Ieremia, este funcţională din 2008, acum fiind în stare de finalizare lucrările interioare la Biserica mare.

Activitatea fraternităţii din Oneşti este foarte diversificată, cuprinzând Curia Custodiei, , slujirea pastorală în Sanctuarul “Fericitul Ieremia”, asistenţa Ordinului Franciscan Secular , Centrul de zi “Te ascult”, activitatea ecumenică de la Centrul de Spiritualitate Franciscano-Capucină şi activitate ecumenică “Domus Mariae” din localitate, servicii de asistenţă socială şi caritativă, precum şi ajutorul pastoral acordat parohiilor din împrejurimi.


Fraternitate:

fr. Ciprian Vacaru – guardian
fr. Daniel Tală – vice-guardian și econom
fr. Leon Budău – custode
fr. Ubaldo Oliviero – promotor al devoțiunii fer. Ieremia; responsabil cu lucrările la Sanctuar
fr. Albert Goșman – profesor la Liceul Teologic “Fericitul Ieremia”
fr. Emanuel Noghi
fr. Irinel Lenghen – secretarul și economul custodiei
fr. Maricel Maxim
fr. Paul Daniel Coman – responsabil cu Casa ecumenică
fr. Eduard Imbrea – asistent OFS local


Adresă: 
Fraţii Minori Capucini
Conventul “Fericitul Ieremia Valahul”
Str. Belvedere nr. 5 – 601091 Oneşti (BC)


Telefon:
(+40) 234 321100


Album foto