Zile de comuniune şi rugăciune pentru Parohia “Sfântul Anton de Padova” din Urziceni

Zile de comuniune şi rugăciune în familie

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 6-8 septembrie 2013,  Parohia „Sfantul Anton de Padova” din Urziceni, la iniţiativa Părintelui Paroh Romeo Horvat, a organizat o întâlnire a familiilor, la Complexul din Săticu de Sus, judeţul Argeş. Cu acest prilej au avut loc momente de socializare, de comuniune şi rugăciune în comun. 

Familiile prezente au avut prilejul să se cunoască mai bine, să împărtăşească din experienţele proprii, să facă schimb de impresii, să realizeze împreună valoarea familiei creştine în planul lui Dumnezeu.

În prima zi, vineri, a avut loc familiarizarea cu locaţia si cu membrii familiilor prezente. Seara s-a încheiat cu un superb foc de tabără, unde adunaţi împreună s-au împărtăşit experienţe, s-au legat prietenii şi s-a creat astfel o atmosferă prietenoasă şi destinsă.

Sâmbătă, 7 septembrie, după Sfânta Liturghie, întregul grup – părinţi copii şi bunici – a participat la drumeţia până la poalele muntelui Piatra Craiului. A fost o experienţă plăcută, deşi obositoare, care a demonstrat că pentru a admira splendoarea Creaţiei lui Dumnezeu este nevoie de trudă, perseverenţă, determinare şi forţă. Această lecţie a fost aplicată apoi de pr. Romeo şi în viaţa cotidiană: pentru a ajunge la splendoarea comuniunii cu Tatăl trebuie să parcurgi un drum nu uşor, să nu abandonezi pe drum nici un membru al familiei, al comunităţii, să dai o mână de ajutor partenerului de drum, să renunţi la comfortul propriu şi să fii perseverent, să nu abandonezi, să speri, să crezi şi să faci toate acestea cu mare iubire.

Duminică, 8 septembrie, zi închinată Preasfintei Fecioare Maria, după Sfânta Liturghie în care fiecare a adus un prinos de mulţumire pentru momentele de har şi rugăciune petrecute împreună, fiecare a pornit spre casă, purtând în suflet experienţa trăită pe parcursul acestor zile, mai conştienţi de rolul şi importanţa familiei creştine în planul lui Dumnezeu, în comunitate şi în Biserică. 

Comunitatea din Urziceni

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.