Voluntariatul sărbătorit la Sighet

Sighetenii au sărbătorit voluntariatul

Sub deviza „I Care – Îmi pasă”, pe o vreme splendidă, duminică, 5 iunie, la ora 15.00, în parcul „Grădina Morii” s-a dat startul ultimei faze a „Zilei voluntariatului” la Sighet: peste 4 ore de muzică, dans, scenete teatrale, toate pregătite în cea mai mare parte de înşişi destinatarii acestei acţiuni promovate de Fraţii Minori Capucini şi de asociaţiile de voluntari sigheteni dar şi italieni ce li s-au alăturat în această frumoasă iniţiativă în favoarea copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi din localitate.

În zilele precedente, începând cu 1 iunie, s-au desfăşurat diverse manifestări în diferite locaţii din oraş, cum ar fi Centrul „Micul prinţ” sau „Centrul maternal”, iar sâmbătă, 4 iunie, micuţii „voluntari” de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 9 au împărţit fluturaşi pe străzile oraşului, căutând să popularizeze evenimentul de a doua zi printre sigheteni. Au reuşit cu brio, căci a doua zi aleile parcului erau pline de lumea venită să-i aplaude pe cei ce s-au pregătit cu stăruinţă timp de mai multe săptămâni pentru a le oferi sighetenilor un spectacol de calitate.

De asemenea, au fost amenajate standuri de unde doritorii au putut achiziţiona obiecte lucrate de tinerii instituţionalizaţi din oraş, iar copiii au putut să se bucure şi de jocuri organizate pentru ei, ca şi de posibilitatea de a-şi dărui „o faţă nouă” la atelierul de “facepainting”. Sumele colectate la diversele standuri au fost destinate acoperirii parţiale a costururilor de operaţie pentru două fetiţe sighetene, Pal Eszter Reghina (6 ani) şi Frasin Georgiana Mirela (8 ani), care suferă de Tetrapareză spastică şi sunt programate pentru operaţie în luna noiembrie 2011.

Evenimentul a fost mediatizat şi de posturile locale „Radio Sighet”, „Sighet on-line” şi „TV Sighet”, dar şi de siturile web www.ercis.rowww.bru.ro şi www.ofmcapucini.ro , cărora le mulţumim şi pe această cale.

Fraţii capucini, împreună cu Surorile benedictine ale Maicii Colomba, asistaţi de către grupurile de voluntari români şi italieni, organizează în perioada vacanţei diverse campusuri estive atât pentru copii instituţionalizaţi, cât şi pentru ceilalţi copii din oraş şi din localităţile învecinate.

Fr. Petre-Marian Ianoş, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.