“Vino, slujitor bun şi credincios!”

“Vino, slujitor bun şi credincios!”   

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Începutul primăverii, în care întreaga natură renaşte, ne aduce aminte şi de naşterea pentru cer a fericitului Ieremia Valahul, care în urmă cu 389 de ani, pe 5 martie, a trecut la cele veşnice, după o viaţă dăruită în întregime slujirii lui Dumnezeu şi a aproapelui.     

Fraţii capucini din Oneşti au anticipat cu o zi comemorarea evenimentului – care în acest an coincidea cu Miercurea Cenuşii – fiind precedată de alte două zile mai intense de pregătire şi reflecţie asupra sfinţeniei; aşadar, în cadrul sfintelor Liturghii celebrate pe 2 şi 3 martie, părintele predicator, Mihail Vacaru, director al Seminarului capucin din Oneşti, i-a invitat pe credincioşi la trăirea sfinţeniei, deoarece aceasta nu doar că le este accesibilă tuturor, însă revine ca o datorie pentru fiecare.

În acest sens, fericitul Ieremia a fost propus ca model, el care a învăţat în familie să trăiască în sfinţenie, concretizând această învăţătură în consacrarea vieţii sale lui Dumnezeu şi în slujirea celor care aveau nevoie de ajutorul său, ştiind să observe în fiecare prezenţa lui Cristos.

Sfânta Liturghie din seara de 4 martie a fost prezidată de pr. Leon Budău, custode al fraţilor capucini din România. În cadrul celebrării a fost oferit şi uleiul pentru lampa votivă din partea credincioşilor din localitatea Prealea împreună cu pr. Richard-Vasilică Toth, care a fost şi predicatorul acestei Liturghii. În cuvântarea ţinută, pornind de la exemplul bunului samaritean, pr. Richard a îndemnat la alegerea binelui în viaţa noastră, fiind atenţi la calitatea faptelor noastre şi păzindu-ne de păcatul mândriei.

Fie ca exemplul vieţii fericitului Ieremia să ne însoţească într-un chip deosebit în acest timp sfânt al Postului Mare.

Fr. Iulian Ghiurca, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.