Valea Mica: Vizita relicvei fericitului Ieremia


Comunitatea din Valea Mică, într-o atmosferă de sărbătoare, a trăit un eveniment memorabil, joi, 17 mai 2018, prin prezenţa relicvei fericitului Ieremia, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la aducerea moaştelor sale în ţară.

Alături de credincioşii parohiei, îmbrăcaţi cu costume tradiţionale, au luat parte şi credincioşi din comunităţile învecinate împreună cu păstorii lor.

După primirea solemnă a casetei cu relicva preţioasă, a salutului din partea părintelui paroh, preoţi şi credincioşi ne-am îndreptat în procesiune spre biserică, unde am luat parte la recitarea sfântului Rozariu cu Litania lauretană, şi apoi la celebrarea sfintei Liturghii solemne.

Părintele Ubaldo Oliviero, ca reprezentant principal al acestui pelerinaj, ne-a vorbit despre importanţa acestui eveniment, iar părintele Albert Goşman ne-a oferit cuvântul de învăţătură, prezentându-ne drumul de sfinţenie pe care l-a parcurs fericitul Ieremia, începând din familie, unde a primit o educaţie profund religioasă şi unde a încolţit şi vocaţia sa la viaţa consacrată.

Acest drum spre desăvârşire – spunea părintele predicator – trebuie să-l urmăm fiecare dintre noi, conform vocaţiei primate de la Dumnezeu, devenind şi noi, asemenea fericitului Ieremia, oameni ai credinţei, ai rugăciunii, carităţii, milostivirii, ai păcii, având la temelie o profundă devoţiune faţă de Isus Euharisticul şi faţă de sfânta Fecioară Maria, Măicuţa noastră cerească.

La sfârşitul sfintei Liturghii, părintele paroh a mulţumit pentru privilegiul de a fi prima comunitate care participă la acest pelerinaj şi pentru toate harurile pe care Dumnezeu ni le-a oferit pentru meritele acestui slujitor credincios al său. După celebrarea euharistică, la care ne-am rugat şi pentru ridicarea la demnitatea de sfânt a fericitului Ieremia, credincioşii pe rând au atins cu respect şi preţuire relicva fericitului Ieremia, încredinţându-i prin rugăciune, intenţiile şi dorinţele pentru binele familiilor lor. Mulţi participanţi şi-au exprimat bucuria şi impresiile frumoase pe care le-au trăit la acest minunat şi memorabil eveniment.

Pr. Laurenţiu Cucuteanu

Valea Mică: Vizita relicvei fericitului Ieremia (17 mai 2018)

Preluat de pe www.ercis.ro

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.