Valea Mare – Reculegere regională OFS (28 aprilie 2015)

Reculegere regională OFS

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În ziua de 28 aprilie, Ordinul Franciscan Secular îl comemorează pe fericitul Luchesiu (+28.04.1260), primul terţiar care a urmat modul de viaţă propus de Sfântul Francisc de Assisi.       

Fericitul Luchesiu a fost preocupat în prima parte a vieţii de propria carieră şi de adunarea bunurilor materiale. Ascultând predica sfântului Francisc de Assisi despre convertire şi trăirea evangheliei, a fost atât de entuziasmat încât a cerut să fie dezlegat de căsătorie pentru a începe viaţa de frate franciscan.

Sfântul Francisc a spus că nu e nevoie să părăsească familia pentru a trăi evanghelia şi a rânduit prima regulă a Ordinului Franciscan Secular (terţiar). După ce a îmbrăţişat acest mod de viaţă a dat averea săracilor şi s-a dăruit total slujirii aproapelui. Dumnezeu l-a binecuvântat cu darul de a săvârşi minuni în favoarea celor nevoiaşi, până în ziua de 28 aprilie 1260 când a trecut la cele veşnice.         

Fiind şi aniversarea a 800 de ani de la naşterea Sfântului Ludovic, patronul principal al terţiarilor, s-a organizat la Valea Mare o zi de reculegere pentru terţiarii din localitate şi din zona Bacăului la care au participat şi 3 preoţi asistenţi şi colaboratori ai grupurilor de terţiari. Momentul culminant al zilei a fost Sfânta Liturghie, dar nu a lipsit adoraţia euharistică, meditaţia şi momentul de întrebări şi răspunsuri. 

Mulţumim tuturor participanţilor pentru frumoasa mărturie de credinţă, care sperăm să aducă o reînnoire spirituală în toate comunităţile din care aceştia fac parte.      

Pr. Iosif Dămătăr 

Sursa: www.parohiavaleamare.ro 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.