Urziceni – Sfinţirea Bisericii “Sfântul Anton de Padova” (14 iunie 2014)

Sfinţirea Bisericii “Sfântul Anton de Padova”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În viaţa fiecărei comunităţi există momente de  har. Pentru comunitatea credincioşilor din Urziceni, ziua de sâmbătă, 14 iunie 2014, va rămâne memorabilă, deoarece după ani de aşteptare, au avut marea bucurie de a participa la sfinţirea bisericii din comunitatea lor.

La această celebrare, au răspuns invitaţiei ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop de Bucureşti, Pr. Leon Budău, Custode al Fraţilor Capucini din România, Pr. Ovidiu Dancă, delegat din partea Preasfinţitului Vincenţiu, Episcop de Slobozia şi Călăraşi, Domnul Cristea Nicolaie , viceprimar al Municipiului Urziceni,  preoţi şi invitaţi. 

Alături de ÎPS Ioan Robu, preoţii participanţi au concelebrat Sfânta Liturghie de sfinţire şi consacrare a Bisericii „Sfântul Anton de Padova” din comunitatea credincioşilor din Urziceni.  

În omilie, ÎPS Ioan Robu a menţionat importanţa omului sărac sufleteşte, care se apropie de Dumnezeu în Casa Domnului şi găseşte apa harului dumnezeiesc, care acoperă păcatele, căci în jurul altarului se comemorează memorialul  Paştelui, care redobândeşte omului demnitatea de fiu al lui Dumnezeu.   

Cu mare recunoştinţă, enoriaşii au adus mulţumire lui Dumnezeu, că după mulţi ani de stagnare a lucrărilor de construcţie, cu multe speranţe şi rugăciuni, au văzut biserica din comunitate lor terminată, sfinţită şi consacrată.

În încheierea sărbătorii, am adus mulţumiri lui Dumnezeu pentru această comunitate, care şi-a păstrat credinţa în momentele dificile de încercare şi au perseverat în ridicarea acestui lăcaş de cult, de care comunitatea avea atâta nevoie. De asemenea, am evidenţiat grija şi deschiderea pe care a avut-o comunitatea din Urziceni pentru toţi păstorii lor, cărora le-a creat momente de apartenenţă, ca într-o mare familie creştină.

Biserica „Sfântul Anton de Padova” va avea cu siguranţă un loc aparte, atât în patrimoniul cultural  al comunităţii, dar mai ales în patrimoniul spiritual al fiecărui credincios din Urziceni.

Dumnezeu să binecuvânteze munca şi truda tuturor celor care contribuit la ridicarea Casei Domnului din Urziceni!

Fr. Romeo Horvat, O.F.M. Cap.
Administrator Parohial       

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.