Târgu-Lăpuș – Sfințirea Mănăstirii „Sfinții Îngeri Păzitori” și a locului de biserică, și Hramul Bisericii Greco-Catolice „Buna Vestire” (23 martie 2014)

Sfințirea Mănăstirii „Sfinții Îngeri Păzitori” și a locului de biserică, și hramul bisericii greco-catolice „Buna Vestire”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Duminica a III-a a Postului Mare (a Sfintei Cruci) a fost într-adevăr o zi binecuvântată pentru fraternitatea capucină din Târgu Lăpuș (MM), deoarece în această zi a fost sfințită locația definitivă a mănăstirii „Sfinții Îngeri păzitori”, situată pe str. Stadionului 80A, precum și terenul pe care se va construi biserica mănăstirii. 

 Slujba de sfințire a fost oficiată de PS Florentin, episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, care a avut alături un nutrit număr de preoți (Greco-Catolici și Romano-Catolici), dintre care amintim pe mons. Mihai Todea, Vicar general eparhial, fr. Leon Budău, Custodele Fraților Capucini din România, fr. Ubaldo Oliviero, Rector al Sanctuarului „Fericitul Ieremia Valahul” din Onești, pr. Protopop Sabău Cristian Arinel, protopop de Cluj I, pr. Protopop  Aurel Cociș, protopop al Lăpușului, fr. Flavian Faraoanu, guardian al fraternității capucine din Târgu Lăpuș și consilier eparhial și custodial, dar și numeroși alți preoți  veniți pentru a  celebra sfințirea mănăstirii capucine și celebrarea hramului Bisericii parohiale „Buna Vestire”.

După sfințirea mănăstirii și a terenului pe care se va construi viitoarea biserică, celebrarea a continuat cu procesiunea spre biserica parohială ”Buna Vestire”, unde s-a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a sfântului Vasile cel Mare, prin care s-a adus prinos de jertfă lui Dumnezeu pentru toate harurile sale. Jertfa Sfântă s-a încheiat cu o agapă fraternă, oferită de către comunitatea credincioșilor greco-catolici din Târgu Lăpuș.

Fr. Petre-Marian Ianoș, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.