Slobozia: Prima Sfântă Împărtăşanie

Lăsaţi-ne să mergem cu toţii la Isus

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Duminică, 21 aprilie 2013, un grup de cinci copii din Parohia Romano-Catolică „Preasfânta Inimă a lui Isus” din Slobozia au primit Prima Sfântă Împărtăşanie. 

În viaţa fiecărui creştin există momente de dar şi de har. Pentru cei cinci copii ai Parohiei din Slobozia, ziua de 21 aprilie 2013 va fi de neuitat, ca dar din partea Tatălui Ceresc, care l-a dăruit pe însuşi Fiul său ca hrană pentru sufletele lor şi har pentru că s-au născut într-o familie creştină.

După o pregătire minuţioasă, după o primă spovadă încărcată de emoţii şi trăiri spirituale, iată că a sosit ziua cea mult aşteptată, pentru a primi Pâinea Cerească: Trupul şi Sângele lui Cristos.

La celebrare au luat parte părinţii copiilor, naşii de botez, rudele şi întreaga comunitate care, înainte de Sfânta Liturghie, au fost invitaţi la o scurtă cateheză, care a scos în evidenţă simbolismul altarului, ca masă de jertfă, ca ospăţ ceresc şi comuniune a celor botezaţi. Scopul acestei cateheze a fost de a conştientiza importanţa pregătirii altarului pentru celebrarea sărbătorii, aşa cum se pregăteşte sărbătoarea şi masa în familie, căci în jurul altarului toţi creştinii ne aflăm la Masa Domnului.

La începutul Sfintei Liturghii copiii au intrat în procesiune, fiecare copil fiind urmat de părinţii lui. Comuniunea părinţi-copii a scos în evidenţă conceptul de familie creştină, mai ales în momentul primirii Primei Sfinte Împărtăşanii de către copii, urmaţi îndeaproape de părinţii lor, oferind, astfel, un exemplu autentic de trăire creştină.

Cu siguranţă, toţi credincioşii prezenţi la ceremonie au înţeles următorul lucru: copiii merg împreună cu părinţii spre mântuire, prin Euharistie.

Purtându-l pe Isus în sufletele lor, copiii au înălţat cântece de laudă şi preamărire, au scris în cartea vieţii de creştin o pagină pe care nu o vor uita şi care va rămâne punct de referinţă în împlinirea vocaţiei pentru care au fost creaţi: fericirea veşnică în Împărăţia lui Dumnezeu. 

Fr. Romeo Horvat, O.F.M. Cap., Paroh

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.