Slobozia (judeţul Ialomiţa): O nouă prezenţă a fraţilor capucini în Arhidieceza de Bucureşti

Fraţii Capucini în Municipiul Slobozia

Urmând îndemnul lui Cristos, de a trimite lucrători vrednici în via Sa, cu mare bucurie Custodia Fraţilor Minori Capucini din România a răspuns chemării Excelenţei Sale Ioan Robu, Arhiepiscop de Bucureşti, de a colabora şi păstori în Arhidieceza de Bucureşti.

Pe data de 1 August 2012, în ascultare şi credinţă, trei fraţi capucini fr. Albert Iştoc, fr. Romeo Horvat, fr. Alois Palincaş sosesc în oraşul Slobozia, pentru ca într-o forma simplă de viaţă să-l slujească pe Dumnezeu trăind după evanghelie, urmând exemplul Sfântului  Francisc de Asissi şi al iubitului nostru frate român, Fericitul Ieremia Valahul.

Pentru Fraţii Capucini prezenţa în această Parohie este încă un dar pe care Dumnezeu l-a făcut Custodiei noastre, oferindu-ne harul de a păstori în aceste comunităţi, de a fi prezenţi în viaţa enoriaşilor, de a-i apropia de adevărata trăire creştină, deoarece El este Cel care ne conduce paşii şi încearcă să ne vorbească.

În cadrul Sfintei Liturghii, pe data de 5 august 2012, în prezenţa Pr. Leon Budău Custode al Fraţilor Capucini din România şi a Pr. Cazimir Budău, Decan de Brăila, cei trei fraţi capucini au fost prezentaţi comunităţii, iar Pr. Romeo Horvat a fost instalat ca paroh de Slobozia şi administrator al Parohiei Urziceni.

Dorim ca prezenţa noastră să fie rodnică în aceste comunităţi, invocându-i pe Sf. Francisc şi pe Fericitul Ieremia să ne călăuzească paşii şi să ne binecuvânteze munca, ca împreună să-l căutăm şi să-l găsim pe Dumnezeu.

Pr. Paroh Romeo Horvat, O.F.M. Cap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.