Slobozia – Hramul Parohiei Romano-Catolice “Preasfânta Inimă a lui Isus” (5 iulie 2014)

Hramul Parohiei Romano-Catolice
“Preasfânta Inimă a lui Isus”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Sâmbătă, 5 iulie 2014, s-a sărbătorit hramul Bisericii „Preasfânta Inimă a lui Isus” din Slobozia. Cu această ocazie a fost prezent în mijlocul enoriaşilor Pr. Francisc Ungureanu, Postulatorul Arhidiecezei de Bucureşti, care a însoţit moaştele  Fericitului Vladimir Ghika.

La ora 10.30 a fost oficiată Liturghia hramului, prezidată de Excelenţa Sa Cornel Damian, Episcop Auxiliar al Arhidiecezei de Bucureşti.  Pr. Iosif Lucian Dumea, Custode nou ales al Custodiei Fraţilor Capucini din România, împreună cu un număr mare de preoţi, au concelebrat Sfânta Liturghie.

În omilie, Preasfinţitul Cornel a evidenţiat că pentru fiecare creştin Inima Preasfântă a lui Isus e plină de haruri şi, chiar dacă e mică, în ea avem loc toţi, urmând chemarea „Veniţi la mine toţi  cei osteniţi şi împovăraţi!”.

Pr. Francisc a prezentat importanţa mijlocirii sfinţilor pentru noi şi a îndemnat pe credincioşi  să apeleze cu încredere la mijlocirea Fericitului Vladimir Ghika. 

Bucuria hramului a fost împărtăşită de toţi enoriaşii prezenţi, care au primit cu multă căldură, alături de păstorul comunităţii lor, Pr. Romeo Horvat, pe toţi cei prezenţi la această sărbătoare.

Fr. Romeo Horvat, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.