Slobozia – Hramul Parohiei Romano-Catolice „Preasfânta Inimă a lui Isus” (5 iulie 2014)

Hramul Parohiei Romano-Catolice
„Preasfânta Inimă a lui Isus”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Sâmbătă, 5 iulie 2014, s-a sărbătorit hramul Bisericii „Preasfânta Inimă a lui Isus” din Slobozia. Cu această ocazie a fost prezent în mijlocul enoriașilor Pr. Francisc Ungureanu, Postulatorul Arhidiecezei de București, care a însoțit moaștele  Fericitului Vladimir Ghika.

La ora 10.30 a fost oficiată Liturghia hramului, prezidată de Excelența Sa Cornel Damian, Episcop Auxiliar al Arhidiecezei de București.  Pr. Iosif Lucian Dumea, Custode nou ales al Custodiei Fraților Capucini din România, împreună cu un număr mare de preoți, au concelebrat Sfânta Liturghie.

În omilie, Preasfințitul Cornel a evidențiat că pentru fiecare creștin Inima Preasfântă a lui Isus e plină de haruri și, chiar dacă e mică, în ea avem loc toți, urmând chemarea „Veniți la mine toți  cei osteniți și împovărați!”.

Pr. Francisc a prezentat importanța mijlocirii sfinților pentru noi și a îndemnat pe credincioși  să apeleze cu încredere la mijlocirea Fericitului Vladimir Ghika. 

Bucuria hramului a fost împărtășită de toți enoriașii prezenți, care au primit cu multă căldură, alături de păstorul comunității lor, Pr. Romeo Horvat, pe toți cei prezenți la această sărbătoare.

Fr. Romeo Horvat, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.