Simpozion Istorico-Religios

Pe data de 07 martie 2009 la Seminarul Teologic Capucin a avut loc primul Simpozion Istorico-Religios, despre perioada in care a trăit Fericitul Ieremia 1550 – 1650 organizat de către Fraţi Capucini in colaborare cu Liceul Teologic Fericitul Ieremia.
Tema acestui simpozion a fost „Un secol de Istorie şi de Biserică în Valahia Minor”.
Lucrările au fost deschise de către Pr. Leon Budău, custode al Fraţilor Capucini, dând citire scrisorii trimise de Preasfinţitul Petru Gherghel cu această ocazie. În prima parte a simpozionului Pr. Prof. dr. Sebastian Diacu, OFM Conv. ne-a prezentat o imagine generală asupra Bisericii in drum cu istoria şi oamenii din Valahia Minor. În a doua parte Pr. Alois Moraru, cercetător istoric, ne-a introdus printr-un discurs specific în întâmplările istorice din zonă, care au schimbat relaţiile dintre popoarele care trăiau in acel timp în Valahia Minor.
Moderator al acestui prim Simpozion a fost domnişoara Mihaela Ungureanu, director educativ şi profesor de istorie la Liceul Catolic Fericitul Ieremia din Oneşti.
Lucrările s-au încheiat cu celebrarea Sfintei Liturghii oficiată sub privirea prietenoasă a patronului nostru şi în prezenţa trupului său, în Sanctuarul Diecezan dedicat lui.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.