Sighetu-Marmației – A șasea ediție a Sărbătorii Voluntariatului (15 iunie 2014)

„Cea mai rea închisoare este o inimă închisă”
Sfântul Ioan Paul al II-lea

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Duminică, 15 iunie 2014, Asociația „Frați Minori Capucini” din Sighetu-Marmației  a organizat cea de-a VI-a Sărbătoare a Voluntariatului, în Parcul Central, care a început de la ora 14:30. Așa cum se obișnuiește în fiecare an, sărbătoarea a avut o figură centrală ale cărei valori morale sunt transmise și este propusă ca model pentru generația tânără.         

În acest an personalitatea propusă a fost Sfântul Ioan Paul al II-lea și, pornind de la cuvintele rostite de el:  „Cea mai rea închisoare este o inimă închisă”, toți locuitorii Sighetului au fost invitați să participe la această sărbătoare, având astfel ocazia să cunoască mai bine ONG-urile sighetene, care au avut standuri de prezentare, și să se alăture diferitelor forme de voluntariat propuse de acestea.

În acest an publicul a avut parte de un spectacol pentru toate vârstele. Din program amintim: cântece și dansuri interpretate de copii și tineri din diferite centre și instituții, muzică folk și populară, iar invitați speciali au fost trei formații din nordul Italiei, care ne-au încântat cu interpretarea lor. Pentru cei mici, dar și pentru cei mari, au fost pregătite multe surprize: face painting, baloane modelate, tombolă, jocuri și întreceri sportive.      

Nelipsită a fost clima de bucurie și fraternitate trăită de numeroșii voluntari, care s-au implicat trup și suflet în organizarea acestei manifestări. Le mulțumim și îi așteptăm la provocarea verii – campusul estiv.        

Mulțumim celor care au luat parte alături de noi la acest eveniment care își propune să promoveze voluntariatul și să sporească gradul de implicare al cetățenilor în societatea civilă.

Fr. Eugen Giurgică, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.