Sighetu-Marmaţiei – A şasea ediţie a Sărbătorii Voluntariatului (15 iunie 2014)

“Cea mai rea închisoare este o inimă închisă”
Sfântul Ioan Paul al II-lea

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Duminică, 15 iunie 2014, Asociaţia „Fraţi Minori Capucini” din Sighetu-Marmaţiei  a organizat cea de-a VI-a Sărbătoare a Voluntariatului, în Parcul Central, care a început de la ora 14:30. Aşa cum se obişnuieşte în fiecare an, sărbătoarea a avut o figură centrală ale cărei valori morale sunt transmise şi este propusă ca model pentru generaţia tânără.         

În acest an personalitatea propusă a fost Sfântul Ioan Paul al II-lea şi, pornind de la cuvintele rostite de el:  “Cea mai rea închisoare este o inimă închisă”, toţi locuitorii Sighetului au fost invitaţi să participe la această sărbătoare, având astfel ocazia să cunoască mai bine ONG-urile sighetene, care au avut standuri de prezentare, şi să se alăture diferitelor forme de voluntariat propuse de acestea.

În acest an publicul a avut parte de un spectacol pentru toate vârstele. Din program amintim: cântece şi dansuri interpretate de copii şi tineri din diferite centre şi instituţii, muzică folk şi populară, iar invitaţi speciali au fost trei formaţii din nordul Italiei, care ne-au încântat cu interpretarea lor. Pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, au fost pregătite multe surprize: face painting, baloane modelate, tombolă, jocuri şi întreceri sportive.      

Nelipsită a fost clima de bucurie şi fraternitate trăită de numeroşii voluntari, care s-au implicat trup şi suflet în organizarea acestei manifestări. Le mulţumim şi îi aşteptăm la provocarea verii – campusul estiv.        

Mulţumim celor care au luat parte alături de noi la acest eveniment care îşi propune să promoveze voluntariatul şi să sporească gradul de implicare al cetăţenilor în societatea civilă.

Fr. Eugen Giurgică, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.