Sighetu Marmatiei, 6 Iunie 2010: A 2-a editie a „Sarbatorii Voluntariatului”

Sub auspiciul şi cu aceeaşi imensă dorinţă dorinţă de dreptate cuprinsă în începutul celebrului discurs al lui Martin Luther King jr. din 1963: „I have a dream / Eu am un vis”, duminică, 6 iunie, s-a desfăşurat, la iniţiativa Fraţilor Minori Capucini de la Oratoriul „Sf. Francisc”, în parcul „Grădina Morii” din Sighetu Marmaţiei, pe un timp extraordinar de frumos, a 2-a ediţie a „Sărbătorii Voluntariatului”, menită să facă cunoscută în zonă visul unei lumi mai bune şi echitabile, bazată pe colaborarea dezinteresată dintre toţi oamenii în favoarea celor mai dezavanajaţi dintre semenii noştri, adică a copiilor instituţionalizaţi, a acelora care visează şi ei la un viitor într-o societate în care să-şi aibă rostul şi locul lor alături de toţi ceilalţi oameni.
Această ediţie, animată de voluntarii din grupul „Speranţa” închegat de mai mulţi ani pe lângă Oratoriul „Sf. Francisc” al Fraţilor Capucini , dar şi de alte grupuri şi asociaţii ce au aderat la idee, în special de către înşişi „beneficiarii” acestei idei, veniţi cu „temele” gata pregătite de la diversele centre şi case destinate lor, s-a bucurat de o numeroasă participare din partea sighetenilor, care s-au adunat în număr mare pentru a-i vedea la „lucru” pe copiii şi adolescenţii transformaţi în „artişti” cu un real talent.
Oaspeţii de seamă al acestei sărbători au fost însă tinerii „circari” de la Fundaţia „Parada” din Bucureşti, ei înşişi (foşti şi actuali „copii ai străzii”) beneficiari ai unui program de recuperare prin artă şi care au încântat numeroşii copii (de toate vârstele!) prin „magiile” lor.
Nu în ultimul rând, această sărbătoare a avut şi un scop caritabil precis: ajutorarea financiară au unei copile de doar 3 anişori, Eliza Nicole Szenasi, lovită de o gravă boală care îi afectează atât rinichii cât şi un nerv la nivelul coloanei vertebrale, fapt ce o privează de controlul total asupra piciorului stâng şi care necesită o intervenţie chirurgicală urgentă, posibilă doar în Germania. Mulţumim şi pe această cale numeroşilor binevoitori care prin donaţiile lor au făcut posibil ca un vis al unei fetiţe simpatice să devină (aproape) o realitate.

Fr. Petre-Marian Ianoş, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.