Săptămâna Franciscană: Viaţa de fraternitate (31 iulie)

“Domnul mi-a dat fraţi!”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Tema celei de-a treia zile din cadrul săptămânii franciscane, temă prezentată de fr. Daniel Cosmin Constantin, a fost una foarte specială: viaţa de fraternitate. Şi în acest spirit fratern am continuat şi astăzi să sărbătorim, de data aceasta fiind vorba de aniversarul profesiunii solemne a fraţilor Daniel Cosmin, Anton şi Irimia.

Fraternitatea reprezintă o mărturisire a adevăratei noastre identităţi. Primul care introduce acest principiu, acest mod de a trăi, este Cristos. Sfântul Francisc, prin intermediul unei intuiţii geniale, va repropune această identitate a primilor ucenici.

Fraternitatea este, în primul rând, un dar, un dar care are ca lege universală iubirea. Sfântul Francisc şi-a dorit ca fraţii să guste din această bogăţie extraordinară, care este fraternitatea. Este important să cultivăm convingerea că suntem o fraternitate de discipoli ai lui Isus. Viaţa de fraternitate se bazează foarte mult pe încredinţare.

Fraternitatea este prima noastră pastorală în mijlocul lumii. Ea este o valoare care trebuie descoperită şi hrănită zi de zi. De asemenea, fraternitatea este o nouă familie, în care suntem chemaţi să fim tată şi mamă pentru ceilalţi fraţi.

Să nu încetăm niciodată să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru fraternitate, pentru fraţii pe care, nu noi i-am ales, ci pe care Domnul ni i-a dăruit.  

Fr. Octavian Vacaru, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.