Roman: Hirotonire diaconală

Hirotonire diaconală

În ziua de 4 octombrie 2012, în solemnitatea Sfântului Francisc de Assisi, la Institutul Teologic Franciscan din Roman au fost hirotoniţi diaconi 20 de tineri, prin impunerea mîinilor şi rugăciunea de consacrare a PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi. Printre ei se numără şi trei confraţi de-ai noştri: fr. Daniel Cosmin Constantin (Buzău – BZ), fr. Anton Tancău (Lespezi – BC) şi fr. Irimia Bejan (Galbeni – BC).

“Sfântul Francisc – a spus PS Petru, în cuvântul de introducere la sfânta Liturghie – şi-a părăsit casa, s-a lepădat de moştenire. Lipsit şi sărac, s-a făcut tuturor toate, iar Domnul l-a înălţat. (…) Îl preamărim pe Dumnezeu pentru că el ne face astăzi bucuria de a admira o imagine a lui Isus. Sărac, umil, ascultător: sfântul Francisc”.

 

Adresându-se aspiranţilor la slujirea diaconală, păstorul Diecezei de Iaşi le-a amintit acestora că sfântul Francisc a considerat slujirea celorlalţi atât de importantă, încât a cerut să rămână toată viaţa diacon pentru ca să-l slujească pe marele Stăpân, pentru ca să vorbească lumii despre simplitate, umilinţă, sărăcie şi curăţie. Doar Domnul Isus, pe care Francisc l-a întâlnit şi a ales să-l urmeze, este bucuria perfectă a omului.

Felicitări noilor părinţi diaconi şi mult har în slujirea pe care Domnul le-a încredinţat-o!

Fraţii Capucini

 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.