Roman, 17 noiembrie 2014 – Sărbătoare în cadrul Ordinului Franciscan Secular

Sărbătoare în cadrul Ordinului Franciscan Secular din Roman

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Luni, 17 noiembrie 2014 – ziua în care este sărbătorită Sf. Elisabeta a Ungariei, Patroana Ordinului Franciscan Secular (OFS) – în Biserica Mănăstirii „Sf. Maria a Îngerilor” a surorilor clarise urbaniste din Roman (NT) s-a celebrat o sfântă liturghie în cadrul căreia 3 membri ai fraternităţii OFS din Roman au depus profesiunea pe viaţă, 2 membri – profesiunea pe un an şi un membru a început anul de noviciat.

Toţi cei 6 sărbătoriţi (Lucaci Petru, Ilincă Florentina, Ghercă Mariana – profesiune pe viaţă; Bejan Valentina, Imbrea Emilia – profesiune pe un an; Demişcă Paul – intrare în noviciat) aparţin parohiei „Sf. Tereza a Pruncului Isus” din Roman (NT), iar la acest moment de bucurie au fost înconjuraţi de rude, prieteni, un grup de terţiari din Oneşti, fiind prezentă şi ministra regională din zona Moldova şi Muntenia a OFS, Ana Jitaru.

Celebrantul principal al Sfintei Liturghii a pr. Lucian-Iosif Dumea, custode al Fraţilor Capucini din România, înconjurat fiind de asistentul spiritual al OFS din Moldova şi Muntenia, pr. Anton Acatrinei, OFMConv. şi de pr. paroh de la „Sf. Tereza a Pruncului Isus”, pr. Pavel Chelaru, dar şi de alţi 4 preoţi capucini.

În cuvântul de învăţătură pr. Lucian-Iosif Dumea a vorbit despre viaţa Sf. Francisc de Assisi şi a Sf. Clara cât şi despre Regula OFS şi obligaţiile care decurg din ea, invitându-i pe cei 6 sărbătoriţi să folosească bine şi cu folos talanţii primiţi.  

Înainte de binecuvântarea solemnă, pr. Flavian Faraoanu, asistentul nostru spiritual, a transmis în numele preoţilor prezenţi, felicitări celor sărbătoriţi, specificând că toţi cei intraţi în Ordinul Franciscan Secular, trăind în lume după propria lor stare de viaţă şi muncă, pun în centrul vieţii lor Evanghelia, inspirându-se din exemplul Sf. Francisc de Assisi, al Sf. Clara, al Sf. Elisabeta, care împreună cu Sf. Ludovic sunt – pentru noi terţiarii – modele de iertare, iubire, pace şi fraternitate cu tot ceea ce Dumnezeu a creat.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frăţească la Conventul „Sf. Padre Pio” al Fraţilor Minori Capucini din Roman.

Berea Maria, OFS Roman 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.