Roman, 04 octombrie 2013: Hirotonirea diaconală a fratelui Robert Bondea, O.F.M. Cap.

Francisc, mergi şi repară Biserica mea!

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În sărbătoarea sfântului Francisc de Assisi, părintele Ordinului serafic, a avut loc hirotonirea întru diaconat a 15 fraţi franciscani, printre care se numără şi fr. Robert Bondea, din partea Custodiei din România a Fraţilor Minori Capucini. Sfânta Liturghie a fost prezidată de preasfinţitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi.     

La predică, mons. Aurel a amintit care este rolul diaconului în Biserică. În acest sens, însuşi sf. Francisc, care a fost diacon, a fost oferit ca exemplu, el care a lăsat altora puterea în favoarea slujirii. Într-adevăr, slujirea ocupă un loc central în misiunea diaconului, nu doar în timpul celebrărilor liturgice, când îl ajută pe preot, dar mai ales prin practicarea carităţii faţă de cei săraci, bolnavi sau aflaţi în nevoi.

La această celebrare, pe lângă rudele şi prietenii fraţilor hirotoniţi, s-a aflat şi un număr însemnat de preoţi, dintre care îi amintim pe părintele Emilian Cătălin, provincial al fraţilor conventuali, şi pe părintele Leon Budău, custode al fraţilor capucini. Totodată, au onorat prin prezenţa lor şi autorităţile civile.

Sfânta Liturghie a fost animată prin colaborarea a patru coruri reunite, care au fost dirijate de pr. Ciprian Antălucă. Cu ocazia acestui eveniment, a avut loc şi deschiderea anului universitar la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan.

Îi mulţumim bunului Dumnezeu pentru darul celor 15 fraţi diaconi şi îl rugăm, prin mijlocirea Seraficului Părinte Francisc, să îi păstreze statornici şi generoşi în misiunea lor.   

Fr. Iulian Ghiurca 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.